Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня

29 Травня 2022
1673

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1673
Завжди актуальна тема Порошенка, боротьба з російською пропагандою, акції на підтримку України у світі та зібрання церкви Московського патріархату.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

Телеканали традиційно поділили етер на новинну та гостьові студії. Цього дня у нічному блоці телеканалу «1+1» повторили двогодинний випуск токшоу «Нічна варта» за 25 травня. Зокрема, першу частину програми присвятили темі працевлаштування українців закордоном. Другу — боротьбі з колаборантами та їхній долі, а також свідченням підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука проти Петра Порошенка.

Команда телеканалу «Рада» у своєму блоці зосередилася зокрема на ситуації, яка зараз спостерігається на передовій, боротьбі проти Росії на міжнародному і дипломатичному фронтах, становищі української економіки. Загалом до гостьової студії долучився 21 гість. Традиційно працювали дві пари ведучих: Тетяна Гончарова і Вадим Герасимович, а також Ганна Гомонай і Максим Зборовський.

Проблематику протидії російській пропаганді у студії обговорили з експертом Міжнародного центру протидії російській пропаганді Дмитром Громаковим. Гість зауважив, що для боротьби з пропагандою люди мають розуміти, що вони мають справу саме з пропагандою. Гість нагадав глядач, щоб вони критично ставилися до пропагандистського контенту і використовували альтернативні джерела інформації.

У блоці «Ради» до етеру запросили й народну депутатку України Юлію Тимошенко. З нею ведучий обговорив питання міжнародної допомоги, постачання далекобійного і важкого озброєння, її позицію щодо санкцій та переговорів з Росією.

Із директором Центру європейських гуманітарних досліджень Києво-Могилянської Академії Костянтином Сіговим ведучі блоку ICTV/СТБ говорили про рішення, ухвалені на Соборі Української православної церкви Московського патріархату, та про можливість розриву відносин із власне російською церквою. Експерт розповів, що, на його думку, остаточне рішення про повний розрив із Росією і російською церквою ухвалюватимуть не священики, а українські військові.

Сергій Притула у гостьовій студії ICTV/СТБ розказав про благодійні аукціони, гроші з яких йдуть на потреби армії. Він також поінформував про новий аукціон, лоти для якого надали музиканти гурту Kalush Orchestra, зокрема кубок переможців «Євробачення-2022» та рожеву панамку.

Ведучий СТБ Григорій Решетник в етері ICTV/СТБ розповів про новий проєкт, у якому він проводить інтерв’ю з учасниками реаліті-шоу «Холостяк» і «Холостячка».

Давид Стулік, аналітик центру «Європейські цінності», речник представництва ЄС в Україні (2007—2019), говорив у блоці Суспільного про те, що деякі держави можуть виступити проти членства України у Європейському Союзі. Прийняти Україну такою, якою вона є зараз, готова наразі меншість членів ЄС.

У гостьовій частині блоку «Україна 24» ведучі спілкувалися із блаженнішим Епіфанієм, предстоятелем Православної церкви України. Він вважає, що Собор УПЦ нічого нового не ухвалив. Незгоди церковників із позицією Кирила Гундяєва, який благословляє вбивство українців, замало, вважає Епіфаній. Він закликав ієрархів до більш рішучих дій і наголосив, що ПЦУ відкрита до діалогу.

Анатолій Топал, віцепрезидент Асоціації керуючих нерухомістю, вважає, що правовий статус угод продажу/купівлі квартир є невизначеним, але кожного разу треба уважно дивитись на пакет документів. Воєнний стан можна буде згодом розцінити як форсмажор, і угода у такому разі може бути розцінена як сумнівна. Підвищення цін на оренду нерухомості у час війни він назвав мародерством. У деяких містах України ціна оренди вже дорожча, ніж у Європі, зауважив гість.

Також у блоці каналу «Україна 24» поговорили з міським головою Мирнограда на Донеччині Олександром Брикаловим. Мер подякував за гуманітарну допомогу Фонду Ріната Ахметова. Говорили також із виконавчим директором ахметовської компанії ДТЕК Дмитром Сахаруком, який розповів про роботу енергетиків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1673
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду