Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня

13 Травня 2022
669

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
669
Ліквідація фракції ОПЗЖ, газові та нафтові санкції проти Росії і їх наслідки для Європи, День медсестри.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб.

Політолог Ігор Петренко в ефірі блоку «України 24» говорив про засоби тиску Європи на владу Угорщини, яка не готова підтримувати Україну. Зокрема йдеться про фінансові важелі, вважає експерт, але поки що європейці вдаються до «плюшок» більше, ніж до «батогів».

Перша віцепрем'єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко під час включення у блоці каналу «Рада» мали з ведучими розмову про розв’язання  проблеми дефіциту пального. Вона сказала, що дефіцит склався ситуативно, бензин і солярку найближчим часом ввозитимуть із Польщі. Міністерка наголосила на тому, що ціна на пальне регулюється державою.

Каріна Орлова, журналістка «Ехо Москви», наголосила на тому, що Путін — загроза не лише для України, а й для всього світу. Вона зараз перебуває у США, де аналізує фінансову ситуацію і стосунки між різними гілками влади в Америці. Раніше медіа вже запрошували російську журналістку як експертку. 

Олексій Оржель, керівник напряму «Енергетика», міністр енергетики та захисту довкілля України (2019-2020), у блоці каналу «Україна 24» говорив про те, що Європа знаходить нові альтернативні постачання газу. Інфраструктурно Росія не готова постачати нафту на азійський ринок,  вважає експерт.

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, у блоці «Інтера» пояснював, що російські окупанти намагаються знищити українську спадщину, аби вбити ідентичність нашої нації. Куди вони передають вкрадені експонати, чи забирають в Ермітаж чи інші музеї — невідомо.

Роботу міністерства внутрішніх справ України цього дня висвітлювали радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов і Вадим Денисенко.

Тарас Батенко, голова депутатської групи «За майбутнє», мав включення у блоці «1+1». Він говорив про заборону «Опозиційної платформи — За життя».

Голова української розвідки Кирило Буданов у блоці каналу «Рада» розповів про роботу українських розвідників під час війни та важливість контролю острова Зміїний. А речниця ДБР Тетяна Сапьян поінформувала про кримінальні провадження проти зрадників України, зокрема представників ОПЗЖ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
669
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду