Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 травня

17 Травня 2022
714

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
714
Успіх армії на ізюмському напрямку, засідання ОДКБ та повернення до «мирних» тем — футболу і штрафів за порушення правил дорожнього руху.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV, «Суспільне», «Україна 24», «Інтер» і «1+1».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб.

Військовий експерт Сергій Грабський у блоку ICTV сказав, що контрнаступ на Ізюмському наступі варто оцінювати обережно. Експерт звертає увагу, що харківський напрямок зараз дуже важливий: Україні треба відтіснити росіян до кордону. Зберігається ймовірність виходу ворога на адмінкордон Луганської області.

Харківський архітектор Олег Дроздов дав ґрунтовне інтерв’ю у блоці Суспільного. Він говорив із ведучою про ймовірність відновлення пошкоджених у Харкові будівель адмінсуду, міської ради, облдержадміністрації та інших будівель, які мають історичне та архітектурне значення. Дроздов вважає, що будівлі можна відновити.

Дарюс Антанайтіс, військовий експерт, майор запасу армії Литви, висловив підтримку українським військовим та високо оцінив їхню професійність. Він вважає, що росіяни не можуть просуватись уперед і втратили 30% своєї армії.

Митрополит Переяславський і Вишневський Православної церкви України Олександр Драбинко обговорював із ведучим у блоку Суспільного суд східних патріархів над патріархом Кирилом. Драбинко схиляється до того, що поки це неможливо через стримувальні фактори у різних державах.

Андрій Павелко, президент Асоціації футболу України, говорив про шанси українського клубу перемогти Шотландію.

Канал «Україна 24» запросив до прямого включення міських голів Краматорська, Мелітополя та речника Одеської ОДА.

16 травня Україна повертається до фіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі. Про це кілька разів протягом дня повідомляв на різних каналах перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Штрафи порушникам приходитимуть протягом двох місяців.

Катерина Рожкова, перша заступниця голови Національного банку України, відповідаючи на питання ведучих про кредитні канікули, сказала: люди, які через війну втратили можливість обслуговувати кредит чи житло, можуть звернутись до банків в індивідуальному порядку. На подовження кредитних канікул можуть розраховувати українці, які живуть у регіонах, де тривають активні бойові дії.

У блоці «1+1» із генерал-майором СБУ у відставці Віктором Ягуном та російським блогером Марком Фейгіним говорили про розгортання другого етапу воєнного наступу росіян на Україну та можливу хворобу Путіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
714
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду