Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня

21 Травня 2022
869

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
869
Збільшення допомоги від США, свавілля росіян на тимчасово окупованих територіях та річниця перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «1+1».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Ролики про підтримку волонтерів, роботу медіа та допомогу людям з інвалідністю.

У гостьових студіях багато говорили про підтримку України на міжнародній арені й надання військової допомоги.

Зокрема до етеру Суспільного долучився речник посольства США в Україні Ден Ланґенкамп розповів про розподіл нового 40-мільярдного пакета допомоги США. Він зауважив, що Сенат і Конгрес США виділили на 7 мільярдів доларів більше, ніж просив президент Байден. Серед військової допомоги очікується підтримка в оборонній допомозі, розширення типів озброєння та підсилення захисту постачання.

Показали велике інтерв’ю директором місії USAID в Україні Джимом Хоупом. Він розповів про зміну грантових програм і розширення можливостей їх використання. Також обговорили розподіл додаткової допомоги від США. Гість розповів, що розподіл видатків має контролюватись інспекторами, які проводитимуть аудит та керуватимуть ймовірними ризиками для реалізації програм.

Про поводження росіян на тимчасово окупованих територіях і гуманітарну ситуацію там у блоці Суспільного говорили з депутатом Маріупольської міської ради Максимом Бородіним. Гість розповів, що через гуманітарну блокаду Маріуполя, яку влаштувала Росія, українська сторона не може доставити гуманітарні вантажі, зокрема ліки і воду у необхідній кількості.

На телеканалі «Україна 24» про тимчасово окуповані території говорили з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, який розповів, що показові престури для пропагандистських медіа та намагання окупантів створити показову картинку для російського глядача. За словами мера, реальні мелітопольці не знімаються у цих сюжетах, натомість для картинки привозять «гастролерів».

Також в етері каналу говорили з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком, який розповів про ймовірність забруднення Азовського моря та створення антисанітарної ситуації й появу ознак епідемій. Він наголосив, що якщо російська сторона не дозволить евакуювати цивільних, то гуманітарна і епідеміологічна небезпеки можуть забрати тисячі життів.

Показали фрагмент інтерв’ю Володимира Зеленського та Олени Зеленської ведучим телеканалу ICTV Вадиму Карп’яку та Олені Фроляк з нагоди третьої річниці інавгурації президента. У ньому говорили про евакуацію людей з території заводу «Азовсталь».

Серед представників місцевої влади цього дня в етерах телеканалів були: голова Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк, речник Одеської ОВА Сергій Братчук, голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, голова Зеленодольської громади Дмитро Невеселий, міський голова Мелітополя Іван Федоров та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Долучались до ефіру і представники Міністерства внутрішніх справ України. Зокрема радник міністра Вадим Денисенко та заступники Євгеній Єнін і Мері Акопян.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
869
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду