Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня

7 Травня 2022
1044

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1044
Чого чекати українцям від росіян напередодні 8 та 9 травня та коли скінчиться паливна криза.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Зросла кількість патріотичних відео, продовжують показувати антиросійські спецрепортажі, відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

У новинах висвітлювали ситуацію на лініях зіткнення із російською армією,  складнощі облаштування побуту на деокупованих територіях, говорили про переселенців.

Експерт із питань соцполітики Андрій Павловський говорив зі студією Суспільного про допомогу держави переселенцям.

Микола Ханатов голова Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, говорив про масштаби руйнувань Попасної та вихід цивільного населення на вільні території. Люди не можуть виїхати з міста на авто — тільки пішки.

Георгій Коваленко, ректор Відкритого православного університету, священнослужитель Православної церкви України, мав слово у блоці ICTV/СТБ. Говорив про те, що росіяни насправді не сповідують православ’я або ж хибно його трактують.

Вікторія Яременко, заступниця начальника управління Українського інституту національної пам'яті, включалась у блоці «України 24». Вона говорила про цінності Дня пам’яті та примирення, яке Європа відзначає 8 травня, а також про проблемні аспекти декомунізації  та дерусифікації.

Також у блоці «України 24» голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко розповідав про загиблих на фронті журналістів.

Кілька разів за день гостями студії були представники Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко, Віктор Андрусів та Ростислав Смірнов. Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін говорив зокрема про затримання колаборантів, які здавали ворогу місця проживання учасників війни на Донбасі, а також затримання коригувальників вогню та інших ворогів.  Ірина Венедіктова, генеральна прокурорка України, розповіла про випадки розкрадання гуманітарної допомоги українцями.

Двічі за день в етері був Сергій Шкарлет, міністр освіти та науки України. Він коментував особливості цьогорічного вступу до університетів. А нардеп Сергій Колебошин, заступник голови парламентського комітету з питань освіти та науки, під час включення говорив про особливості дистанційного формату роботи шкіл під час дії воєнного стану.

Ситуацію у регіонах коментували очільник місцевих адміністрацій. Зокрема, мер Харкова Ігор Терехов закликав мешканців утриматись від святкувань 9 травня через загрозу провокацій з боку Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1044
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду