Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня

10 Травня 2022
976

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
976
День перемоги у Другій світовій війні, можливе руйнування Кримського мосту, інтерв’ю з Христею Фриланд, обговорення лендлізу, а також запис концерту Боно й Еджа у Києві.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб, патріотичні відео та антиросійські спецрепортажі, відео з розповідями про героїв України та різні роди військ, ролики про спростування радянських міфів від Українського інституту національної пам’яті.

Показали Володимира Зеленського про звільнення України від нацистів під час Другої світової та боротьбу українців проти Росії зараз.

З російським істориком Андрієм Зубовим на Суспільному говорили про російську пропаганду та створення інформаційного вакууму на окупованих Росією територіях, а також що Путін маніпулює історією й пише псевдоісторію. Показали низку студійних інтерв’ю: з директором Державного архіву СБУ Андрієм Когутом, британським журналістом Пітером Померанцевим та послом ЄС в Україні Маті Маасікасом.

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун у блоці «України 24» розповів, що зараз Росія використала приблизно 70% своїх ракет і майже не має чим захищати свої рубежі. Експерт каже:  складається враження, наче вони живуть одним днем і марять лише захопленням України.

Двічі в етері різних телеканалів міністр Кабінету міністрів України Олег Немчинов розповідав про важливість повернення українського наративу в історію Другої світової війни.

Показали інтерв’ю з віцепрем'єр-міністром Канади Христею Фриланд. Вона говорить, що Канада обговорювала з українськими урядовцями питання експорту зерна, яке є в Україні на складах. Це потрібно, щоб не допустити світової харчової кризи.

Андреа Калан, офіційна представниця держдепартаменту США, говорила про символізм підписання ленд-лізу саме 9 травня.

Ігор Щупак, історик, директор Українського інституту вивчення голокосту «Ткума», сказав, російське керівництво поставило армії не просто завдання захопити Україну, а знищити саме народ. А отже, дії росіян мають ознаки геноциду.

Показали повний запис концерту U2 у Київському метро. Разом із музикантами U2 виступив фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

Телеканал «1+1» знову облаштував студію у Німеччині, у середмісті Берліна. Соціолог Ігор Ейдман говорив про російську пропаганду — у чомусь вона вже переплюнула Геббельса, вважає він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
976
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду