Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня

8 Травня 2022
1149

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1149
Ракетні удари по Одесі, інтерв’ю міністра оборони Олексія Резнікова та намагання росіян впіймати Григорія Сковороду.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Зросла кількість патріотичних відео, показують антиросійські спецрепортажі. Додали відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

До регулярних відео додали ролики про загиблого на фронті журналіста Олександра Махова  і серію просвітницьких відео, які розвінчують радянські міфи про Україну і дружбу з Росією, від Українського інституту національної пам’яті.

Про цьогорічний вступ до вишів та інші проблеми освіти говорили з Андрієм Вітренком, першим заступником міністра освіти та науки.

У етері «1+1» знову показали токшоу  «Нічна варта», головною темою якого стало відновлення України та залучення інвестицій. На завершення шоу повторили частину випуску за 4 травня, у якому про вплив міжнародної спільноти на Росію говорили журналіст-міжнародник Єгор Брайлян, дипломат Володимир Єльченко та політолог Валентин Гладких.

На ICTV/СТБ та Суспільному показали великі інтерв’ю. Зокрема Вадим Карп’як поспілкувався з папським нунцієм в Україні Вісвалдасом Кулбокасом та міністром оборони України Олексієм Резніковим. Міністр розповів про лендліз, допомогу українській обороні та забезпечення армії.

Ведучий Суспільного Андрій Діхтяренко поспілкувався з міським головою Львова Андрієм Садовим. А журналістка Каріна Бугайченко з представниками української вокальної формації «Піккардійська терція» Ярославом Нудиком та Володимиром Якимцем. Також на телеканалі показали інтерв’ю з оперативником із Херсону Владиславом Пастуховим.

Етер був багатим на представників силового блоку, зокрема Міністерства внутрішніх справ. Запросили до прямих етерів радників міністра Ростислав Смирнова, Віктора Андрусіва, першого заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна і першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького.

Телеканал «Рада» зробив виїзну студію у звільненому від окупантів Ірпені. До етеру приєднались двоє депутатів міської ради Ірпеня — Тарас В'язовченко та Роман Погорілий, а також низка волонтерів, які опікуються гуманітарною ситуацією.

Міністр культури та інформації України Олександр Ткаченко, директорка Харківського літературного музею Тетяна Пилипчук говорили у включеннях національного марафону про знищений музей Григорія Сковороди на Харківщині кілька разів — у блоках СТБ/ICTV, Суспільного та «Ради». Міністр говорив і про інші об’єкти культурної спадщини.

Паливну кризу цього дня на Суспільному коментував Андрій Герус, голова комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу. А речник Одеської ОВА Сергій Братчук розповів про ситуацію у регіоні та наслідки ракетних ударів по місту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1149
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДА... УЖ...
710 дн. тому
Представляю , сколько времени корпели над этим матерЬЯлом два выдающихся представителя журналистских стандартов
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду