Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 травня

15 Травня 2022
751

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
751
Підготовка до «Євробачення», виїзна студія «Ради» і «Нічна варта» на «1+1».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб.

В ефірі токшоу «Нічна варта» на каналі «1+1» були Раджана Дугар-Де Понте, журналістка російської служби «Радіо Свобода», і Кирило Мартинов, головний редактор російськомовної «Новой газеты Европы». Вони обговорювали з українськими ведучими ймовірність перевороту в Росії та суспільно-політичні звичаї різних народів, які її населяють. Антивоєнні настрої в Росії є неможливими, тому що російське суспільство максимально інертне, вважає Раджана Дугар-Де Понте. Кирило Мартинов каже, що у росіян немає такого досвіду, як у українців, які живуть за мірками європейської демократії.

Оглядач «Євробачення» Вільям Лі та український коментатор конкурсу Тімур Мірошниченко говорили про фінал пісенного «Євробачення-2022», участь у якому бере гурт Kalush Orchestra.
Окрім вже звичних глядачам національного марафону радників міністра внутрішніх справ Віктора Андрусіва, Ростислава Смірнова та Вадима Денисенка, в ефір марафону запросили й інших фахівців, які працюють «у полі». На тлі будинку, який розтрощили росіяни, ведучі виїзної студії «Рада» говорили із Іваном Вигівським, начальником Київського Головного управління Нацполіції. Йшлося, зокрема, про ретельну перевірку порушників комендантської години, яка у столиці триває наразі з 23:00 до 5 ранку.

Катерина Бєляєва, молодша інспекторка-кінологиня поліції у Київській області, прийшла у «студію» із двома вівчарками і розповіла, як шукають під завалами людей, а також залишки вибухових предметів, які не розірвались, але можуть становити загрозу для мешканців Києва.

Микола Чернотицький, голова правління Суспільного, у прямому включенні у блоці СТБ/ICTV висловив сподівання на перемогу гурту Kalush Orchesrta і готовність братися за організацію наступного конкурсу в Україні. Але рішення про проведення конкурсу у разі продовження бойових дій має бути спільним з організаційним комітетом конкурсу, вважає Чернотицький.

Руслан Стрілець, міністр захисту довкілля та природних ресурсів України, дав розлоге інтерв’ю у блоці СТБ/ICTV про шкоду, якої завдали українській природі російські війська.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду