Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня

5 Травня 2022
742

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
742
Ракетні удари по містах у різних частинах країни, День Конституції Польщі і міжнародна допомога Україні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада»,«Україна 24», «Інтер», ICTV/СТБ.

Канали регулярно показують: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Зросла кількість патріотичних відео, показують антиросійські спецрепортажі, відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

Кожен із каналів протягом дня включав у етер офіційних осіб, які коментували рішення влади та стан роботи відомств. До прямої трансляції долучались народні депутати із різних профільних комітетів. Найбільше уваги приділяють Міністерству внутрішніх справ — коментують ситуацію і радник, і заступник міністра, і сам міністр.

У новинах розповідають про ситуацію у регіонах, втрати ворогів, здобутки української армії, життя переселенців. Роблять включення з регіональними кореспондентами, які розповідають про стан справ у своїх містах. Давали інформацію про штурм «Азовсталі» з боку росіян та евакуацію цивільних із Маріуполя.

Регулярно до національного марафону запрошують і волонтерів та волонтерок, аби обговорити про нагальні потреби українських військових та внутрішньо переміщених осіб, способи допомогти і тим, й іншим. Частіше запрошують науковців, які можуть прокоментувати історію відносин Росії зі світом, самобутність народу України тощо. З’являються й люди, які вважаються політичними чи військовими експертами.

Протягом дня журналісти висвітлювали візити в Україну офіційних іноземних делегацій, які прибувають на звільнені від російських окупантів території, та залучали послів держав, які підтримують Україну.

Про поточний стан справ у регіонах доповідають очільники обласних військових адміністрацій, мери міст, сіл і селищ. Переважно це були включення з областей, де тривають бойові дії та є інтенсивні обстріли — Харківської, Запорізької, Донецької.

У токшоу «Нічна варта», яке виходить на «1+1», ключовою темою обговорення стало питання українсько-польських відносин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду