Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня

14 Травня 2022
1419

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1419
Спецрепортаж про евакуацію із Бучі та Ірпеня, діагноз російській армії та суспільству й освітянські новини.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24» і «Інтер».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб.

Радниця заступника голови Офісу президента України Олена Симоненко розповіла про те, що окупованими є зараз понад три тисячі населених пунктів в Україні. Щодня українські військові звільняють деякі населені пункти, і там працюють фахівці Держслужби із надзвичайних ситуацій, поліції, медики і комунальники. Звільнених населених пунктів уже більше тисячі.

164 тисячі тон гуманітарної допомоги тільки через Львівську митницю вже завезли з-за кордону, повідомили в новинах блоку каналу «Рада». Про роботу Львівської митниці розповідав в ефірі її керівник Данііл Меньшиков. Ті, хто хочуть ввозити допомогу військовим чи переселенцям, можуть робити це без перешкод, стверджує Меньшиков.

Голова правління компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький назвав відмову України від російського газу прикладом для наслідування урядами країн Європи. Про це йшлося в ефірі каналу «Рада». Приєднання нашої системи до європейської дасть додаткові перспективи споживачам.

Психопатія — такий діагноз російському суспільству поставив в ефірі блоку ICTV/СТБ Олег Покальчук, соціальний і військовий психолог. Він вважає, що на це вказує низький рівень емпатії і відсутність совісті. Психопати поводяться раціонально, але у них відсутня морально-етична складова. Дійти до цієї точки всьому народу «допомогла» пропаганда.

Магістерський комплексний тест складуть у тимчасових екзаменаційних центрах студенти, які планують вступати на магістерські програми. Про це у блоці Суспільного говорили з Сергієм Бабаком, головою комітету Верховної Ради з питань освіти і науки.

Порцію похвали отримав Рінат Ахметов, фонд імені якого постачає гуманітарну допомогу на звільнені від окупантів території. Виконавчий директор компанії Ахметова ДТЕК Дмитро Сухарук, якого титрують як енергетика компанії ДТЕК, розповів про відновлення електропостачання у селах та селищах, звільнених українською армією від окупантів.  В ефірі був й виконавчий директор заводу Ахметова «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

Ольга Герасим’юк у блоці «України» розповіла про роботу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення над блокуванням російських телеканалів на території інших країн.

У національному марафоні 13 травня показали спеціальний півгодинний документальний проєкт про евакуацію з окупованих на той момент Ірпеня та Бучі за участі Ірини Верещук, Дениса Монастирського та інших посадовців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1419
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
705 дн. тому
Згадаймо, як вперто Імперія зла боролась роками за борг Януковича та Скіфське золото. Як вперто, в нас, улюбленець Зе - профффесор Гетьманцев посилює тиск на бізнес: впроваджує нові податки та РРО; посилює штрафи; надає більше прав контрольним органам - навіть зараз не бажаючи дочекатись перемоги. Як вперто Азарова та Гетьманцева захищають(ли) їх високі покровителі. Як податкова роками тиснула на бізнес в судах. Коли кожну справу та суперечку з будь-яким платником податків вперто доводила до верховного суду. Навіть, якщо програвала у нижчих судових інстанціях. Просто щоб виснажувати тих, з чиїх податків жила примушуючи до хабарів. Так поводились(яться) свої зі своїми. Скільки років будемо чекати капітуляції світового Зла?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду