Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня

19 Травня 2022
694

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
694
Вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, ситуація з пальним та економікою України, а також виїзна студія телеканалу «Рада» в селі Мощун.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Ролики про підтримку волонтерів, роботу медіа та допомогу людям з інвалідністю.

У студіях цього дня багато говорили про економіку. Ведучі у студії та журналісти у сюжетах присвятили увагу паливній кризі. Журналісти розповідали про кілометрові черги до автозаправних станцій і бензин за талонами. «Нічна варта», яку транслюють вночі у блоці «1+1», зосередилась теж на економічній тематиці. Із президентом нафтотрейдингової компанії з Польщі Адамом Сікорським та директором консалтингової групи «А-95» Сергієм Куюном з’ясовували, коли українці таки зможуть купувати пальне у нормальному режимі.

Також у студії «Нічної варти» говорили про глобальний голод та про ціни на харчі, зокрема зі співвласником Уманського тепличного комбінату Віктором Гордієм та співвласником Київської макаронної фабрики Олександром Барсуком.

Чимало уваги присвятили темі пам’яті геноциду кримськотатарського народу, який вчинила радянська влада. На різних телеканалах про пам’ять геноциду говорили лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, народний депутат Рустем Умєров, представник України в постійному форумі ООН з питань корінних народів Сулейман Мамутов, співачка Джамала, постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева, співзасновник ГО «Крим-SOS» Алім Алієв та інші. Режисер та директор Кримського Ахтем Сеїтаблаєв ділився своїми роздумами про біль народу, який несправедливо виселили з Криму.

Показали велике інтерв’ю зі співачкою Джамалою, яка перемогла на «Євробаченні» у 2016 році. Музикантка сказада, що ніколи б не хотіла говорити про зброю, але нині змушена просити її у партнерів України в різних ефірах європейських медіа, на заходах за участі світових лідерів. Обговорили в інтерв’ю й перемогу України на міжнародному пісенному конкурсі у 2016 і 2022 роках. І тоді, і зараз Росія у свій медіапростір виносила наратив, що перемога — не за пісню, а через політику.

Телеканал «Рада» провів етер у виїзній студії у селі Мощун на Київщині. Говорили зі старостою села Петром Макушенком, директоркою місцевого клубу Іриною Пономарчук та іншими місцевими мешканцями. Дізнавалися подробиці про перебування під окупацією та гуманітарну ситуацію.

Поговорили у студії «Рада» й з координатором національної програми «Велике будівництво» Юрієм Голиком, який розповів про ситуацію із цією програмою зараз та ймовірне її відновлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
694
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду