Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня

6 Травня 2022
943

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
943
Загибель воїна-журналіста Олександра Махова, паливна криза і затримання пропагандиста Шарія в Іспанії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «Рада».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Зросла кількість патріотичних відео, продовжують показувати антиросійські спецрепортажі й відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

У новинних сюжетах ішлося про життя на деокупованих територіях, ситуацію на фронті, про успіхи української армії, а також про затримання проросійського пропагандиста Анатолія Шарія.

Телеканал «Україна 24» включив у ефір  свого блоку виконавчого директора компанії Ріната Ахемтова ДТЕК Дмитра Сахарука, якого регулярно титрують у марафоні як «енергетика компанії ДТЕК».  Він розповів про відновлення постачання електроенергії там, де лінії пошкодили окупанти. Також ведучі «України 24» говорили з гендиректором «Азовсталі» (також підприємства Ріната Ахметова) Енвером Цкітішвілі. Зокрема він розповів про те, як військові полку «Азов» боронять території підприємства, а також про евакуацію звідти цивільних.

На телеканалах обговорювали паливну кризу та механізми її вирішення. Цю тему порушували, зокрема, у блоку «Ради», коли спілкувалися із заступником голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником. Також показали брифінг нардепа Андрія Геруса, який запевнив, що проблему з бензином урегулюють із середини травня за рахунок постачання з Євросоюзу.

Згодом зробили майже двадцятихвилинне  включення з нардепом від «Слуги народу» Данилом Гетманцевим, який прокоментував економічну ситуацію в Україні та паливну кризу.

На телеканалах «Інтер» та «Рада» зробили включення з Вадимом Денисенком, який спочатку розповідав про удари по українській інфраструктурі та роботу залізниці, а згодом — про життя на звільненій від окупантів території. Говорили з іще одним радником міністра внутрішніх справ — Віктором Андрусівим — про затримання і можливе звільнення державного зрадника Анатолія Шарія.

Під час прямого включення у блоці «Інтера» Сергій Гармаш, президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, розповів про військову допомогу і замороження конфлікту.

У блоці Суспільного в ефірі були голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук і радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. У блоці «України 24» — перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, голова Попаснянської міської ВЦА Микола Ханатов, міський голова Тростянця Сумської області Юрій Бова, радниця голови Дніпропетровської військової адміністрації Наталія Бабченко. У блоці каналу «Рада» зробили включення із міським головою Херсона Ігорем Колихаєвим, а також із головою Донецької обласної військової адміністрації Павлом Кириленком.

Протягом дня в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» показували  матеріали про загиблого луганчанина, журналіста і військового Олександра Махова. Чоловік пішов на фронт добровольцем і загинув 4 травня у бою під Ізюмом на Харківщині. Деякі канали зробили між етерами перебивки-присвяти Олександру Махову і пообіцяли перемогти ворога, як того хотів загиблий герой.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
943
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду