Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня

20 Травня 2022
760

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
760
День вишиванки в Україні, виїзна студія телеканалу «1+1» в Іванкові і перший суд над російським солдатом, який убив мирного українця.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Ролики про підтримку волонтерів, роботу медіа та допомогу людям з інвалідністю. Цього дня також показували відеоматеріали до Дня вишиванки.

На Суспільному вийшло інтерв’ю Анастасії Пої із майстринею вишивки Христиною Дух-Зафійовською. Інші телеканали теж дали сюжети про День вишиванки, історію свята та значущість української вишивки. Антон Дробович, голова Українсього інституту національної пам’яті, також говорив про це в ефірі.

«1+1» організував виїзну студію в Іванкові на Київщині на території Іванківського історико-краєзнавчого музею. Він був під окупацією російської армії, але з музею вдалося врятувати історичні вишиванки та картини Марії Примаченко.

Журналісти телеканалу підготували сюжет про Юрія Дахна, колекціонера з Чернігівщини, який має колекцію вишиванок і зумів зберегти їх під час російської окупації. Разом із донькою чоловік не лише зберіг колекцію, а й створив нові вишиті рушники.

Виконувачка обов’язків голови Фонду держмайна України Ольга Батова у блоці «Інтера» розповіла про те, що в Україні відновлено оренду державного майна. За її словами, у західних областях країни є попит на оренду через потреби переселенців.

Телеканали підготували сюжет про перший суд над російським окупантом, який убив мирного українця. Обвинувачений сказав, що вбити людину йому наказав командир — не безпосередній, втім росіянин побоявся не виконати наказ.

Тетяна Сапьян, речниця Держбюро розслідувань, розповіла про службовця Чорнобильської атомної станції, якого підозрюють у самовільному залишенні місця несення служби та, можливо, державній зраді, що могла призвести до захоплення станції в кінці лютого. Держзрада в Україні карається позбавленням волі до 15 років або навіть довічним ув'язненням.

На всіх каналах, які цього дня були у марафоні, були прямі включення представників законної влади тимчасово окупованих міст, голів і речників обласних військових адміністрацій.

У блоці каналу «Рада» 19 травня говорили із представниками центральної влади: першим заступником спікера ВРУ Олександром Корнієнком, радником керівника Офісу Президента Михайлом Подоляком, міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчиновим. Вони говорили про план відновлення громад, переговори з Росією та паливну кризу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
760
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду