Нацрада не зареєструвала іноземні канали Кірноса

Нацрада не зареєструвала іноземні канали Кірноса

10 Серпня 2023
1533
10 Серпня 2023
14:02

Нацрада не зареєструвала іноземні канали Кірноса

1533
Ухвалення рішення регулятор відклав, щоб доопрацювати документи.
Нацрада не зареєструвала іноземні канали Кірноса
Нацрада не зареєструвала іноземні канали Кірноса

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розглянула заяву компанії ТОВ «Ру мьюзік продакшн» щодо реєстрації шести каналів, однак рішення на засіданні 10 серпня не ухвалила.

ТОВ «Ру мьюзік продакшн» хотіла зареєструвати три фільмові і три музичні телеканали, зареєстровані у США: Black, Viva Latino, UA Music, 4ever Cinema, 4ever Theater та 4ever  Drama.

Правовласником є RU Music Inc.

У заявці, поданій до Нацради, мова каналів вказана як російська.

Першого заступника голови Нацради Валентина Коваля занепокоїло те, що українські менеджери роблять канал для українського ринку з російським перекладом та дубляжем.

А голова Нацради Ольга Герасим’юк додала: «Але мене хвилює, що заводиться багато російської мови в український простір».

Однак під час засідання представник каналів Рудольф Кірнос зазначив, що насправді канал Black виходить англійською, а Viva Latino — іспанською, UA Music — українською. Кіноканали виходять російською, тому що в ефірі фільми, випущені ще до 1991 року. Переважно це старі радянські фільми.

Виявилося, що при поданні заявки на реєстрацію представники каналів допустили помилку і випадково вказали російську мову мовою всіх каналів. Тому члени Нацради були не готові ухвалювати рішення і вирішили перенести розгляд питання для того, щоб внести зміни в документи.

Нагадаємо, раніше іноземним каналам, щоби провайдери платного телебачення могли легально транслювати їх у своїх мережах, потрібно було потрапити до списку адаптованих каналів, які відповідають Європейській конвенції про транскордонне мовлення й українському законодавству. Однак після вступу в дію закону «Про медіа» дозволяється ретранслювати без обмежень канали з країн ЄС. Решта іноземних медіа мають зареєструватись у Нацраді.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1533
Читайте також
06.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду