detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
26.10.2023 13:38
Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»
Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»
ТОВ «ОТТ Україна» зареєструвала три сервіси Sweet.tv, Vodafone TV і Trinity-TV.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про нові реєстрації, з них 19 — онлайн-медіа. Про це йшлося під час засідання 26 жовтня.

Зокрема, регулятор зареєстрував суб’єктом у сфері аудіовізуальних медіа на замовлення (нелінійний медіасервіс) ТОВ «ОТТ Україна». Компанія не лише є юридичною особою сервісу Sweet.tv, а й також представляє Vodafone TV і Trinity-TV. Влітку оператор мобільного зв’язку «Vodafone Україна» поновив сервіс Vodafone TV, який було призупинено з липня 2022 року у зв’язку з тим, що підрядник — компанія оll-tv — припинив надавати послуги.

Megogo (юридична особа ТОВ «Мегого») зареєструвала два нелінійні медіасервіси: телемовлення та радіомовлення (мається на увазі аудіальний контент на замовлення, подкасти, аудіоспектаклі та інший аудіальний контент). Нагадаємо, у вересні Нацрада також зареєструвала «Київстар ТБ». Тож три найбільші гравці ОТТ вже мають реєстрацію.

Також на засіданні Нацрада зареєструвала суб’єктом у сфері онлайн-медіа Катерину Рошук, власницю та керівницю сайту «Букви» (bukvy.org), і ТОВ «Діджиталс солюшнс», яке є юридичною особою видання «Главред».

Під час засідання перший заступник голови ради Валентин Коваль закликав онлайн-медіа долучатись до процесу створення органів співрегулювання.

З-поміж зареєстрованих онлайн-медіа є і ютуб-відеохостинг «Кроляча нора». Це медіа зареєстрував Василь Крутчак з міста Коломия Івано-Франківської області. Окрім того, одразу по три вебсайти зареєстрували товариства «Медіа групп» і «Тех медіа груп» із Києва та два вебсайти вказав Савчук Т. В. з Тернополя.

Серед зареєстрованих онлайн-медіа є інформаційно-рекламний сайт новин та оголошень, Е-журнал, інформаційно-аналітичне онлайн-медіа, два сайти, вебсайт та інформаційний сайт.

Також Нацрада зареєструвала 58 друкованих видань: з них 26 газет, 23 журнали, 9 збірників наукових праць. Територія розповсюдження зареєстрованих цього разу журналів і збірників — Україна (16 видань — 50%), а також Україна та зарубіжжя (16 видань — 50%).

Найбільшу кількість — одночасно 7 наукових журналів — зареєстрував Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Одразу по 5 наукових видань українською та англійською мовами зареєстрували Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» і Одеська державна академія будівництва та архітектури.

Серед зареєстрованих газет — 19 всеукраїнських, 3 обласних, 3 районних, 1 міська. Усі українськомовні. Одразу 8 всеукраїнських щомісячних газет українською мовою зареєстрував ФОП Безтака А. П. з Кропивницького. А Безтака С. А. та ФОП Безтака В. М. із цього самого міста — по 4 також всеукраїнських щомісячних українськомовних газет.

Поповнили Реєстр суб’єктів у сфері медіа й 7 провайдерів аудіовізуальних сервісів:

Нагадаємо, 16 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розпочала процедуру створення органів співрегулювання в кількох сферах, зокрема й онлайн-медіа. Ініціативну заявку у сфері онлайн-медіа на участь у створенні органів саморегулювання подала громадська організація «Об’єднання Толока», яка в липні зареєструвала інтернет-портал, сторінку в соціальній мережі «Фейсбук» і сторінку на ютубі. Ще одна заявка надійшла від «1+1».

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY