«Детектор медіа» отримав реєстрацію в Нацраді

«Детектор медіа» отримав реєстрацію в Нацраді

31 Жовтня 2023
1364
31 Жовтня 2023
14:17

«Детектор медіа» отримав реєстрацію в Нацраді

1364
Наше видання зареєструвалось як онлайн-медіа.
«Детектор медіа» отримав реєстрацію в Нацраді
«Детектор медіа» отримав реєстрацію в Нацраді

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала «Детектор медіа». Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 31 жовтня.

«Принагідно вітаємо», — сказав заступник голови Нацради Олег Черниш.

Після набуття чинності законом «Про медіа» в онлайн-видань з’явилася можливість зареєструватись.

Голова ГО «Детектор медіа», шефредакторка групи видань «Детектор медіа» Наталія Лигачова звернула увагу, що реєстрація онлайн-медіа добровільна: «І тому, на мій погляд, ще більш важлива. Зареєструвавшись, ми тим самим беремо на себе повну відповідальність за свій контент та водночас акцентуємо для аудиторії, що нашій інформації можна довіряти. Також ми хочемо брати участь у створенні органу співрегулювання онлайн-медіа. Адже від його ефективності буде залежати, наскільки державне регулювання онлайну буде прозорим, відповідатиме інтересам суспільства та медіаіндустрії». 

Серед загальнонаціональних видань реєстрацію на попередніх засіданнях уже отримали: «ІМІ», «Заборона», «Коментарі», «Укрінформ», «Букви» (bukvy.org), «Главред». З медіагруп свої інформаційні сайти як окремі онлайн-видання зареєстрували група «Інтер»  («Подробиці») і StarLight Media («Факти») тощо.

Зареєстровані медіа отримують можливість брати участь у створенні органів співрегулювання. Для цього необхідно подати заяву до 16 листопада  в Нацраду. Через 30 днів регулятор проведе збори, де розгляне заявки всіх кандидатів. Ця робоча група буде працювати над створенням органу. Після цього будь-яке зареєстроване медіа може долучитися до роботи органу співрегулювання. І саме тоді розпочнеться формування мовних кодексів.

Нагадаємо, 16 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розпочала процедуру створення органів співрегулювання в кількох сферах, зокрема й онлайн-медіа. Ініціативну заявку у сфері онлайн-медіа на участь у створенні органів саморегулювання подала громадська організація «Об’єднання Толока», яка в липні зареєструвала інтернет-портал, сторінку у фейсбуку і сторінку на ютубі. Ще одна заявка надійшла від «1+1».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1364
Читайте також
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду