detector.media
01.11.2022 17:30
Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні
Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні
Андрій Партика: Рекламному ринку можуть допомогти однакові правила для інтернету та телебачення.

Президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» висловив думку, що рекламний ринок може вийти з кризи у листопаді-грудні 2022 року.

«Особисто я чекаю, що буде класичний вихід із кризи в листопаді-грудні», — каже Партика.

За словами Партики, один із трендів ринку — наближення до повної розпроданості, у вересні цей показник уже був 90%.

Ocean Media Plus вже відновив співпрацю з 24 каналом, який покращив позиції, і з каналом «Сонце», також ведуться переговори зі Starlight Media, щоб у якомусь вигляді ICTV міг потрапити на комерційний ринок.

«Вони розглядають різні стратегії, але, на мою суб’єктивну думку, якби в марафоні з’явився ще якийсь контент, крім новин — хоча би по кілька годин вранці і ввечері, — це було би корисно і для самого марафону, і для відновлення рекламного ринку», — каже Партика.

Також трендом ринку Партика назвав відхід медіагрупи «Україна». На його думку, «МГУ» може бути не останнім гравцем, який залишить телевізійний і взагалі медійний ринок України.

Президент Ocean Media Plus висловив сумнів, що для допомоги рекламному ринку варто повернути на телебачення рекламу алкоголю: «Мені здається, держава настільки загнала алкоголь акцизами, а торговельні мережі — своїми політиками, що алкоголь не є таким гравцем, який може щось привнести в розвиток телебачення: в його розпорядженні — незначні суми. Але це і в кращі часи не був такий сегмент, який би допоміг вийти з кризи».

Партика вважає, що рекламному ринку можуть допомогти однакові правила для інтернету та телебачення.

«Основне, що потрібно, — і це є в законопроєкті «Про медіа», — технологічний нейтралітет: однакові правила для інтернету й телебачення. Все має бути оплачено — рекламні послуги й податки — на території України. Не може так бути, що в когось усе в офшорі, а телебачення чемно платить тут ПДВ. Один клієнт розповідав мені: «Щойно ми дійшли до певних обсягів, нам подзвонили і запропонували платити податки на островах з певною оптимізацією». Це одна з топових світових компаній, яка продавала послуги одному з українських інтернет-магазинів. І в інтернеті має бути хоч якийсь елемент контролю (наприклад, за просуванням ліків або піратством контенту).Також мені дуже подобається ініціатива Олександра Ткаченка про «інформаційний Рамштайн»,— каже Партика.

За словами Партики, продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, що є дуже хорошим показником в умовах війни.

Зараз на телебаченні лідирує  фармацевтика, на неї припадає більше 70% телереклами залежно від місяця і відновлення інших категорій, загалом у вересні із телерекламою вийшли більше 140 брендів. 

У червні 2022 року Андрій Партика в інтерв’ю «ДМ» повідомив, що через війну та втрату доходів компанія мусила скоротити приблизно 15% працівників, а  бізнес-процеси стали досить «примітивні».

Фото: пресслужба Ocean Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY