Держспецзв’язку: Після запуску мультиплексу МХ-7 запрацює система сповіщення про надзвичайні події

Держспецзв’язку: Після запуску мультиплексу МХ-7 запрацює система сповіщення про надзвичайні події

18 Серпня 2021
4312
18 Серпня 2021
09:33

Держспецзв’язку: Після запуску мультиплексу МХ-7 запрацює система сповіщення про надзвичайні події

4312
Сповіщення транслюватимуться в ефірі каналів та через радіостанції.
Держспецзв’язку: Після запуску мультиплексу МХ-7 запрацює система сповіщення про надзвичайні події
Держспецзв’язку: Після запуску мультиплексу МХ-7 запрацює система сповіщення про надзвичайні події

Після запуску мультиплексу МХ-7 в Україні запрацює система сповіщення громадян про надзвичайні події. Про це повідомив заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко.

За його словами, сповіщення про надзвичайні ситуації, погодні катаклізми чи інші небезпечні для людей події транслюватимуться як в ефірі каналів, так і через радіостанції, які мовитимуть на новому мультиплексі.

Урядом вже ухвалена постанова про затвердження Програми підвищення обороноздатності й безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7. 

«Зараз проходить процедуру узгодження ще одна постанова Кабінету Міністрів України. Вона стосуватиметься умов кредитування Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який входить у сферу управління Держспецзв’язку і відповідатиме за будівництво мультиплексу. З моменту ухвалення постанови та підписання кредитного договору ми матимемо шість місяців, щоб запустити сьомий мультиплекс», – розповів Володимир Трофименко.

19 травня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, який зокрема вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ-7.

Проєкт профінансують кредитом на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії. У мультиплексі має бути від 10 до 12 каналів. Планувалось, що будівництво мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Концерн РРТ обіцяє на 30–40% нижчі тарифи для каналів у МХ-7 у порівнянні з тарифами компанії «Зеонбуд». Мультиплекс транслюватиме сигнал у метровому діапазоні, тоді як мультиплекси MX-1, MX-2, MX-3 та MX-5 «Зеонбуду» транслюються в дециметровому. Отже теперішні антени для прийому сигналу МХ-7 не підійдуть. «Зеонбуд» відкрито критикує наміри держави побудувати мультиплекс.

Зокрема, через це медіагрупи не підтримують мультиплекс. «1+1 медіа» після дослідження технічних можливостей МХ-7 заявила, що вважає побудову мультиплексу Концерну РРТ у метровому діапазоні популістським та непродуманим рішенням.

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов назвав запуск мультиплексу дурницею, на яку виділено немалі бюджетні гроші. Втім керівник дивізіону PayTV&Digital StarLightMedia Микола Фаєнгольд не виключає, що держава знайде спосіб побудувати мультиплекс МХ-7 у дециметровому діапазоні.

Нагадаємо, 16 серпня ефір усіх телеканалів у цифрі був перерваний нерухомим текстовим повідомленням про вакцинацію. У пресслужбі цифрового провайдера-оператора «Зеонбуду» повідомили, що це тест для перевірки роботи «Системи попередження».

Фото: istockphoto.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4312
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду