«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір

«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір

23 Червня 2021
2405
23 Червня 2021
17:37

«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір

2405
Власник каналу вважає найбільшою проблемою відсутність ліцензії на цифрове мовлення.
«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір
«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір

«Апостроф TV» братиме участь у конкурсі на цифрове мовлення Т2. Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав власник каналу Василь Філіпчук.

 За його словами, відсутність можливостей мовити у Т2 наразі є головною проблемою каналу: «Практично всі інтернет-провайдери нас показують. Кабельщики теж показують нас досить непогано. Ні для кого не секрет, що кабельні мережі вимагають від таких мовників, як ми, грошей за присутність у себе. Ми не маємо таких коштів, тому, відповідно, і не хочемо платити за це. Нам вдалося зайти до більше 100 кабельщиків з наявних на ринку більше ніж 850, в тому числі і до великих, без особливих фінансових вливань. Але навіть якби ми змогли зайти до 300–400 кабельних операторів, це все одно не дозволяє мати покриття, співмірне з «Інтером», «1+1» чи навіть Прямим, тому що в них є ліцензії Т2».

У разі отримання ліцензії канал має намір збільшити колектив десь до 350–400 осіб для виробництва 24/7.

Також він переконує, що його канал є вигідним бізнесом, у відповідь на закиди щодо збитковості українських каналів  пан Філіпчук каже: «Так говорять тільки люди, які не мають уявлення, про що йдеться. Телебачення, умовно кажучи, знаходиться на вершині медійної піраміди. Є декілька способів отримання прибутку на телевізійному ринку країни – і це, напевно, предмет для окремої розмови».

Нагадаємо, 19 травня президент Володимир  Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7. Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Фото: пресслужба «Апостроф TV»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду