Суд скасував блокування сайту «Апостроф»

Суд скасував блокування сайту «Апостроф»

28 Квітня 2021
1902
28 Квітня 2021
17:10

Суд скасував блокування сайту «Апостроф»

1902
Суд постановив розблокувати роботу видання всім інтернет-провайдерам і мобільним операторам на території України.
Суд скасував блокування сайту «Апостроф»
Суд скасував блокування сайту «Апостроф»

Печерський суд Києва у середу, 28 квітня, розблокував роботу низки українських онлайн ЗМІ, серед яких і інтернет-видання «Апостроф». Про це повідомляє «Апостроф».

Розглянувши клопотання адвоката видання «Апостроф» суд ухвалив зняти арешт з майнових прав інтелектуальної власності – доменних імен 12 українських інтернет-ЗМІ і зобов'язати інтернет-провайдерів відкрити доступ до них для користувачів на території України. Суд постановив розблокувати роботу видання всім інтернет-провайдерам і мобільним операторам на території України.

Раніше рішення про блокування домену суд ухвалив за клопотанням представника екскерівника «Спецтехноекспорту» Павла Барбула.

Керівник інтернет-видання «Апостроф» Катерина Москаленко у коментарі «Детектор Медіа» зазначила, що в середині квітня питання щодо блокування «Апострофу» та інших видань розглядалося на Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова. За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення звернутись до Верховного Суду з запитом щодо спроможності судів виносити рішення про блокування інтернет-ресурсів. Також на Комітеті прозвучала ідея створити спеціальну робочу групу щодо напрацювання рішень, які унеможливлять в подальшому подібні випадки.

25 березня 2021 року суддя Печерського районного суду Тетяна Ільєва прийняла рішення накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності низки інформаційних видань, зокрема «Главкому», та «Апострофу».

Суд постановив блокувати роботу цих ЗМІ всім інтернет-провайдерам і мобільним операторам на території України. Суддя Ільєва ухвалила таке рішення за клопотанням представника колишнього керівника «Спецтехноекспорту» Павла Барбула.

Заблоковані ЗМІ вважають, що Барбул намагався заблокувати роботу інформаційних видань, які висвітлювали його діяльність.

Блокування відбулося попри те, що 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула, який назвав опубліковану сайтами інформацію про нього «конфіденційною».

У цей же день слідчий прийняв рішення про закриття кримінальної справи в зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. 24 березня, попри факт закриття провадження, низка мобільних операторів почали блокувати доступ читачів до видання «Апостроф та «Главком» та ін.

12 квітня Печерський районний суд Києва скасував арешт майнових прав інтелектуальної власності сайту glavcom.ua.  

Фото: waferboard/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1902
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду