«1+1 медіа» вважає угоду з «Ланетом» щодо Сєвєродонецька укладеною і продовжить трансляцію у місті (ДОПОВНЕНО)

«1+1 медіа» вважає угоду з «Ланетом» щодо Сєвєродонецька укладеною і продовжить трансляцію у місті (ДОПОВНЕНО)

7 Травня 2021
3797
7 Травня 2021
16:04

«1+1 медіа» вважає угоду з «Ланетом» щодо Сєвєродонецька укладеною і продовжить трансляцію у місті (ДОПОВНЕНО)

3797
Принагідно «1+1 медіа» нагадав, що порядок зміни та розірвання господарських договорів визначено законодавством України.
«1+1 медіа» вважає угоду з «Ланетом» щодо Сєвєродонецька укладеною і продовжить трансляцію у місті (ДОПОВНЕНО)
«1+1 медіа» вважає угоду з «Ланетом» щодо Сєвєродонецька укладеною і продовжить трансляцію у місті (ДОПОВНЕНО)

«1+1 медіа» заявила, що не збирається відкликати договір з «Мережею Ланет» щодо Сєвєродонецька, обидва примірники з боку медіагрупи вже підписано і він вважається укладеним. В пресрелізі медіагрупи говориться, що «1+1 медіа» наразі не має наміру припиняти трансляцію телеканалів на строк дії договору до 31 грудня 2021 року.

«30 квітня 2021 року власник ТОВ «Мережа Ланет» Віктор Мазур у коментарі виданню Детектор Медіа повідомив, що відкликав свою угоду щодо Сєвєродонецька з «1+1»: «Контракт по Сєвєродонецьку, як я і казав ми підписувати на старих умовах не будемо. Угоду з «1+1» ми відкликали. Це була технічна помилка нашої співробітниці». 6 травня група 1+1 media отримала від ТОВ «Ланет» електронною поштою лист з відповідним змістом і проханням повернути проєкт договору, який було відправлено кур’єром на адресу медіахолдингу. У відповідь 1+1 media повідомила провайдера, що всі умови Ліцензійного договору про надання невиключного суміжного права від 19 квітня 2021 року були ним прийняті та погоджені, що підтверджується підписом Директора ТОВ «Мережа Ланет» пана Маріана Івасюка», – повідомляє «1+1 медіа».

Медіагрупа повідомила, що текст договору та готовність підписати його на чинних умовах було надіслано та підтверджено співробітником ТОВ «Мережа Ланет» Дмитром Ганзенком в електронному листуванні зі співробітником «1+1 медіа».

«Тому про «технічну помилку» уявної співробітниці провайдера не йдеться. Обидва примірники договору вже підписано з боку групи 1+1 media, тобто договір є укладеним. У зв’язку з цим повернути непідписані примірники договору неможливо. З огляду на це, медіахолдинг направив на адресу ТОВ «Ланет» примірник укладеного Ліцензійного договору про надання невиключного суміжного права від 19 квітня 2021 року. Принагідно 1+1 media нагадує, що порядок зміни та розірвання господарських договорів визначено законодавством України», – зазначає «1+1 медіа».

Медіагрупа додала, що вимкнення українських телеканалів у місті Сєверодонецьк, який є адміністративним центром Луганської області, а також одним із найбільших та найважливіших міст Луганщини, що знаходиться на території проведення ООС, за 50 кілометрів від центру бойових дій, загрожує національній безпеці та безпеці інформаційного простору.

«Тому 1+1 media вкотре закликає провайдера не вдаватися до маніпуляцій, особливо на тему національної інформаційної безпеки, та бути послідовним у своїх діях. Повідомляємо мешканців м. Сєвєродонецьк, що 1+1 media наразі не має наміру припиняти трансляцію телеканалів групи на строк дії договору до 31 грудня 2021», – говориться у заяві.

Доповнено: Цю заяву медіагрупи прокоментував «Детектору медіа» власник ТОВ «Мережа Ланет» Віктор Мазур.

«Так, була підписана угода. Секретарю була вказівка відправляти угоду, коли буде погоджене це питання з адвокатами. Не дочекавшись узгодження від адвокатів, секретар відправила угоду.

Практично на наступний день "Ланет" запропонував "Плюсам" внести зміни в угоду в частині пунктів термінів розриву угоди і переліку випадків, коли розривається угода. Плюси термін розривання угоди збільшили до 60 днів, інші пункти проігнорували. З тих пір ми неодноразово і дзвонили, і надавали поштою інформацію про те що "Ланет" договір відкликає. Ми не можемо підписувати угоду, яка суперечить Господарському кодексу і порушує наші права.

Що стосується інформаційної безпеки, про яку зараз згадали "Плюси", то вони мали думати про це тоді, коли в картельній змові всі чотири медіагрупи забирали контент у "Ланета", тоді, коли вимагали закодуватися від каналу "Сонце", і щоб тиснути на цей канал, вимагали від "Ланету" відключити "Сонце", при цьому забрали контент у "Ланета" літом минулого року, коли заставили закодуватися інші нішові канали, коли з 2016 року підняли ціни на свої канали в шість разів, відповідно провайдери також підняли ціни до 100 гривень, що відрізало малозабезпечені сім’ї від українського контенту», – зазначив Віктор Мазур.

19 квітня «1+1 медіа» повідомила, що готова прийняти пропозицію «Мережі Ланет» щодо укладення окремого ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів групи у місті Сєвєродонецьк з 19 травня 2021 року.  Також питання Сєвєродонецька готова обговорювати з провайдером і StarLightMedia.

Однак провайдер «Мережа Ланет» заявив, що не готовий підписувати нову угоду зі «1+1 медіа» на тих умовах, які зараз оскаржуються у суді.

30 квітня 2021 року власник «Мережа Ланет» Віктор Мазур у коментарі «Детектор Медіа» повідомив, що «відкликав свою угоду щодо Сєвєродонецька з «1+1».

За його словами, контракт по Сєвєродонецьку на старих умовах провайдер не буде укладати, угоду з «1+1» він відкликав, бо її направлення було технічною помилкою співробітниці.  

Ілюстрація: 1+1 media/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3797
Читайте також
28.05.2021 12:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду