Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази

Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази

9 Жовтня 2020
5240
9 Жовтня 2020
17:03

Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази

5240
«Україна» також прокоментувала рішення «1+1 медіа» подати позов про захист ділової репутації.
Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази
Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази

Телеканал «Україна» разом з компанією Fremantle зараз збирає докази проти «1+1» через «підробку формату The Masked Singer у програмі "Маскарад"». Позов зараз на стадії підготовки. Про це телеканал повідомив 9 жовтня «Детектору медіа».

«Прикро, що компанія, яка роками позиціонувала себе свідомим поборником захисту інтелектуальної власності та недопущення піратства в Україні, не змогла гідно перенести поразку в боротьбі за найпопулярніший на сьогодні світовий формат The Masked Singer від МВС і вдалась до тих дій, до яких вдалась», – сказали на телеканалі та додали, що рішення команди Big Entertaintment Shows «були реалізовані переважно у неправомірному копіюванні форматних елементів формату The Masked Singer».

«Україна» також прокоментувала рішення «1+1 медіа» подати позов про захист ділової репутації: «Найкращим захистом репутації, на наш погляд, є порядне ведення бізнесу, дотримання принципів чесної конкуренції та норм вітчизняного і міжнародного законодавства». Водночас канал сказав, що поважає та підтримує право звертатися до суду кожного, кому здається, що його честь та репутація уражені.

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими». 

Компанія Fremantle, яка є дистриб’ютором формату The Masked Singer, вважає, що шоу «Маскарад», яке зробив канал «1+1», набагато ближче до формату The Masked Singer, ніж до формату Mysteries in the Spotlight. Fremantle звернеться до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1».

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» планує виробляти проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, Тоні Стерн, виконавчий віцепрезидент із комерційних і бізнес-питань компанії Fremantle, надіслав телеканалу «1+1» звернення, де застеріг від можливої підробки формату. «1+1» відповів, що готує шоу за іншим форматом.

Крім того, 7 жовтня група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію російського серіалу «Жінки в коханні». «Україна» 8 жовтня відповіла, що має чинне прокатне посвідчення на цей серіал, тому його трансляція не порушує українського законодавство. Канал «Україна» також звинуватив «1+1 медіа» у маніпуляціях та лицемірстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5240
Читайте також
15.12.2020 13:59
«Детектор медіа»
2 857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду