detector.media
09.10.2020 17:03
Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази
Позов «України» проти «1+1» на стадії підготовки – канал збирає докази
«Україна» також прокоментувала рішення «1+1 медіа» подати позов про захист ділової репутації.

Телеканал «Україна» разом з компанією Fremantle зараз збирає докази проти «1+1» через «підробку формату The Masked Singer у програмі "Маскарад"». Позов зараз на стадії підготовки. Про це телеканал повідомив 9 жовтня «Детектору медіа».

«Прикро, що компанія, яка роками позиціонувала себе свідомим поборником захисту інтелектуальної власності та недопущення піратства в Україні, не змогла гідно перенести поразку в боротьбі за найпопулярніший на сьогодні світовий формат The Masked Singer від МВС і вдалась до тих дій, до яких вдалась», – сказали на телеканалі та додали, що рішення команди Big Entertaintment Shows «були реалізовані переважно у неправомірному копіюванні форматних елементів формату The Masked Singer».

«Україна» також прокоментувала рішення «1+1 медіа» подати позов про захист ділової репутації: «Найкращим захистом репутації, на наш погляд, є порядне ведення бізнесу, дотримання принципів чесної конкуренції та норм вітчизняного і міжнародного законодавства». Водночас канал сказав, що поважає та підтримує право звертатися до суду кожного, кому здається, що його честь та репутація уражені.

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими». 

Компанія Fremantle, яка є дистриб’ютором формату The Masked Singer, вважає, що шоу «Маскарад», яке зробив канал «1+1», набагато ближче до формату The Masked Singer, ніж до формату Mysteries in the Spotlight. Fremantle звернеться до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1».

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» планує виробляти проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, Тоні Стерн, виконавчий віцепрезидент із комерційних і бізнес-питань компанії Fremantle, надіслав телеканалу «1+1» звернення, де застеріг від можливої підробки формату. «1+1» відповів, що готує шоу за іншим форматом.

Крім того, 7 жовтня група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію російського серіалу «Жінки в коханні». «Україна» 8 жовтня відповіла, що має чинне прокатне посвідчення на цей серіал, тому його трансляція не порушує українського законодавство. Канал «Україна» також звинуватив «1+1 медіа» у маніпуляціях та лицемірстві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY