Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами

Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами

20 Листопада 2019
3467
20 Листопада 2019
10:44

Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами

3467
Після кодування супутникового сигналу медіагрупи зможуть відстежити, якщо хтось із провайдерів-партнерів співпрацюватиме з піратами.
Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами
Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами

Про це 19 листопада під час конференції «Медіаправо», яку організовує Індустріальний телевізійний комітет, сказав начальник відділу  легалізації контенту дивізіону Digital&Pay StarLightMedia Дмитро Левін.

За його словами, кодування сигналу медіагруп на супутнику відкриє нові можливості для боротьби з піратством. Вистежити провайдерів,я співпрацюють з піратами, можна буде завдяки модулям для декодування - САМ-модулям Verimatrix.

В’ячеслав Мієнко, генеральний директор ТРК «Студія 1+1», переконаний, що система Verimatrix надійно захищає контент від копіювання та розповсюдження, до того ж вона має безкартковий доступ. Про надійність системи, на його думку, свідчить і те, що вона ще жодного разу не була зламана, нею активно користуються країни Європи та США.

Утім, не всі учасники конференції мають такі оптимістичні погляди. Так, Олександр Папуця, адвокат-партнер Smartsolutions Law Group, яка представляє інтереси групи «1+1», вважає: «Усе, що придумала людина, вона ж може і зламати». Однак при цьому кодування, на його думку, допоможе виявити організаторів піратських ресурсів, які можуть співпрацювати з легальними провайдерами.

«Піратство не перемогли цілком у світі, але при цьому створили для піратів некомфортні умови», - додав він. Тому основний вектор боротьби з піратством спрямований саме на боротьбу з тими, хто фінансує нелегальні майданчики.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику. Дата остаточного кодування супутникового сигналу змістилася на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Основні етапи кодування передбачені в дорожній карті. Медіагрупи з серпня роздають провайдерам, які мають діючі угоди на ретрансляцію телеканалів групи, пристрої декодування супутникового сигналу – САМ-модулі Verimatrix.

У листопаді  «1+1 медіа» та StarLightMedia розпочали короткочасні маятникові відключення сигналу для абонентів супутника (блекаути).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3467
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду