У 2019 році «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень щодо піратства

У 2019 році «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень щодо піратства

9 Січня 2020
1674
9 Січня 2020
12:49

У 2019 році «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень щодо піратства

1674
Цивільні позови групи в межах кримінальних проваджень сягають мільйонів гривень.
У 2019 році «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень щодо піратства
У 2019 році «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень щодо піратства

У 2019 році група «1+1 медіа»направила 62 претензії щодо протидії піратству. А також спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України юристи холдингу провели 12 фіксацій порушень прав інтелектуальної власності, подали 9 заяв щодо порушень, пов’язаних із діяльністю кардшарингових сервісів. Про це повідомляє пресслужба «1+1 медіа»

«Вже багато років 1+1 media веде активну боротьбу із нелегальним споживанням контенту. Досягнення 2019 року в цьому напрямку демонструють позитивну динаміку у притягненні до відповідальності фізичних осіб, підприємств та стрімінгових веб-сайтів, які транслювали телеканали групи, не сплачуючи за це кошти і, фактично, займались незаконним розповсюдженням телевізійного контенту. Впевнений, що ці цифри стануть попереджувальними для тих, хто у майбутньому плануватиме обрати для себе нелегальний спосіб використання контенту правовласників», − прокоментував Ярослав Пахольчук, генеральний директор «1+1 медіа».

 Крім того, за допомоги адвокатів Smartsolutions Law Group, партнеру  групи в галузі боротьби із піратством, «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 нових кримінальних проваджень. Щодо них у 2019 році було проведено 8 експертних досліджень, 14 санкціонованих обшуків, оголошено підозри 6 особам та спрямовано 4 обвинувальних акти до розгляду в суді за результатами досудового розслідування.

Загальна кількість кримінальних проваджень проти порушників, відкритих за заявами групи, складає вже понад 50. Також За рік у результаті мирного врегулювання спору «1+1 медіа» уклала 10 угод із провайдерами програмних послуг (порушниками).

«Ми завжди готові до діалогу та мирного врегулювання будь-яких спорів до моменту відкриття кримінального провадження. Саме тому ми здійснюємо постійний моніторинг порушень та ведемо активну претензійну діяльність. Але якщо порушники не реагують на наші звернення, до роботи беруться адвокати. Впевнені, що притягнення злочинців до кримінальної відповідальності є найбільш дієвим способом захисту своїх прав, що, незважаючи на тривалий процес, не дозволяє уникати покарання», − зазначив В’ячеслав Мієнко, директор з GR групи.

За його словами, цивільні позови групи в межах кримінальних проваджень вже сягають мільйонів гривень. Також цього року у фокусі уваги «1+1 медіа» буде «кардшарінг». «Також ми плануємо ініціювати ряд змін до законодавства щодо спрощення процедури притягнення злочинців до відповідальності та її посилення за порушення прав інтелектуальної власності», - додав він.

Нагадаємо, за заявами телегруп StarLightMedia та «1+1 медіа» відкрито сім кримінальних проваджень щодо продавців сет-топ-боксів (телевізійних тюнерів) із піратськими програмами.

Фото: mybroadband.co.za

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1674
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду