detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
20.11.2019 10:44
Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами
Модулі для кодування дозволять відстежити співпрацю провайдерів з піратами
Після кодування супутникового сигналу медіагрупи зможуть відстежити, якщо хтось із провайдерів-партнерів співпрацюватиме з піратами.

Про це 19 листопада під час конференції «Медіаправо», яку організовує Індустріальний телевізійний комітет, сказав начальник відділу  легалізації контенту дивізіону Digital&Pay StarLightMedia Дмитро Левін.

За його словами, кодування сигналу медіагруп на супутнику відкриє нові можливості для боротьби з піратством. Вистежити провайдерів,я співпрацюють з піратами, можна буде завдяки модулям для декодування - САМ-модулям Verimatrix.

В’ячеслав Мієнко, генеральний директор ТРК «Студія 1+1», переконаний, що система Verimatrix надійно захищає контент від копіювання та розповсюдження, до того ж вона має безкартковий доступ. Про надійність системи, на його думку, свідчить і те, що вона ще жодного разу не була зламана, нею активно користуються країни Європи та США.

Утім, не всі учасники конференції мають такі оптимістичні погляди. Так, Олександр Папуця, адвокат-партнер Smartsolutions Law Group, яка представляє інтереси групи «1+1», вважає: «Усе, що придумала людина, вона ж може і зламати». Однак при цьому кодування, на його думку, допоможе виявити організаторів піратських ресурсів, які можуть співпрацювати з легальними провайдерами.

«Піратство не перемогли цілком у світі, але при цьому створили для піратів некомфортні умови», - додав він. Тому основний вектор боротьби з піратством спрямований саме на боротьбу з тими, хто фінансує нелегальні майданчики.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику. Дата остаточного кодування супутникового сигналу змістилася на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Основні етапи кодування передбачені в дорожній карті. Медіагрупи з серпня роздають провайдерам, які мають діючі угоди на ретрансляцію телеканалів групи, пристрої декодування супутникового сигналу – САМ-модулі Verimatrix.

У листопаді  «1+1 медіа» та StarLightMedia розпочали короткочасні маятникові відключення сигналу для абонентів супутника (блекаути).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY