Мураєв спростував чутки про продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Ахметову

Мураєв спростував чутки про продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Ахметову

1 Жовтня 2019
4400
1 Жовтня 2019
17:39

Мураєв спростував чутки про продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Ахметову

4400
Колишній народний депутат Євген Мураєв спростував інформацію про продаж телеканалу «Наш/Максі-ТВ» українському бізнесмену, власнику холдингу «Медіа Група Україна» Рінату Ахметову.
Мураєв спростував чутки про продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Ахметову
Мураєв спростував чутки про продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Ахметову

Про це він сказав у коментарі «Детектору медіа».

Керівниця відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю медіахолдингу «Медіа Група Україна» Олена Шрамко на питання про переговори щодо купівлі каналу відповіла: «Ми не коментуємо гіпотетичні угоди та чутки».

Останнім часом на ринку поширювалися чутки про те, що майже завершено продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Рінату Ахметову.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Наша Прага» став Володимир Мураєв, керівником компанії – колишній виконавчий продюсер каналу NewsOne Тигран Мартиросян.

14 листопада 2018 Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») за самовільне переформатування цього мовника на телеканал «Наш».

6 грудня 2018 Нацрада оголосила попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Також Нацрада відмовила в переоформленні ліцензії компанії, яка б узаконила переформатування каналу. Компанія оскаржуватиме рішення Нацради в суді.

14 лютого 2019 Нацрада призначила ще одну позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Вона виявила, що телеканал не виправив порушень, за які отримав попередження 6 грудня 2018 року, та не привів свою діяльність у відповідність до ліцензії, до чого його зобов’язувала Нацрада окремим розпорядженням.

28 травня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва  задовольнив клопотання ТОВ «Наша Прага» та зупинив провадження у справі за позовом Нацради, оскільки канал ще оскаржує рішення №385 від 28.03.2019. Саме на його підставі Нацрада звернулась до суду із позовом про анулювання ліцензії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4400
Читайте також
10.12.2019 15:42
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 883
19.11.2019 18:50
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду