Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку

Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку

6 Серпня 2019
5769
6 Серпня 2019
19:48

Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку

5769
Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» («Люкс ФМ», канал «24», «Максимум ФМ») Роман Андрейко прокоментував інформацію про продаж, яка з'явилась на одному з сайтів.
Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку
Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку

У розмові з «Детектором медіа» пан Роман здивувався, що його просять прокоментувати інформацію з маловідомого сайту «За правду!». На цьому ресурсі 6 серпня з'явилась новина, що міський голова Львова Андрій Садовий нібито продає куму Путіна - Віктору Медведчуку - медіахолдинг.

«Ви часто цей сайт відвідували раніше? Давайте я вам зараз кину кілька лінків, що Земля насправді плоска, там наводяться наукові докази. Ви будете в такому випадку дзвонити до фізиків, до астрономів і просити прокоментувати? Мене реально дивує, чому ви з таким питанням до мене дзвоните, посилаючись на таке джерело. Хто цей сайт? Хто ці люди? Ви ж ніколи туди не ходили», - сказав Роман Андрейко.

На уточнююче питання, чи може він прямо спростувати інформацію про продаж медіахолдингу, гендиректор відповів: «Давайте ви мені скажіть прямо: ви спростовуєте, що Земля плоска?». Після ствердної відповіді він додав: «Тоді і я спростовую».

Зазначимо, що на сайті «За правду!» є лише кілька новинних матеріалів від 25 липня, 5 та 6 серпня. Сайт не містить контактів редакції та будь-якої інформації про авторів та керівництво ресурсу.

До складу медіахолдингу «Люкс» входять мережеві радіостанції «Люкс ФМ» і «Максимум», телеканал новин «24», інтернет-видання Zaxid.net, 24tv.ua, Football 24 і рекламне агентство «Люкс». Співвласниками холдингу є мер Львова Андрій Садовий і гендиректор холдингу Роман Андрейко.

Перед президентськими виборами 2019 року Андрій Садовий в інтерв'ю «Детектору медіа» повідомив, що  готовий з дружиною продати 24 канал та радіо «Люкс ФМ», якщо стане президентом. Серед ймовірних кандидатів на покупку медіахолдингу Садовий назвав Томаша Фіалу - генерального директора української інвестиційної компанії «Дрегон кепітал».

Нагадаємо, близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука - Тарас Козак - 5 жовтня 2018 року став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

14 червня 2019-го стало відомо, що Тарас Козак став новим власником каналу ZIK. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу). Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

Повідомлялось, що 24 канал і Прямий канал ведуть перемовини з експрацівниками каналу ZIK, які звільнилися після зміни власника каналу.

Також ходили чутки, що Віктор Медведчук нібито купив у Дмитра Фірташа 80% акцій телеканалу «Інтер». Цю інформацію спростувала і Group DF, і прес-служба Віктора Медведчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5769
Читайте також
02.11.2020 19:09
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 399
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду