Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»

Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»

31 Травня 2019
3142
31 Травня 2019
18:53

Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»

3142
Провадження було відкрито за позовом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до телеканалу «Наш.Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») про анулювання ліцензії на мовлення.
Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»
Суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії «Наш.Максі-ТВ»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Відповідне рішення 28 травня 2019 року прийняв Окружний адміністративний суд Києва. Він задовольнив клопотання ТОВ «Наша Прага» та зупинив провадження у справі за позовом Нацради, оскільки канал ще оскаржує рішення №385 від 28.03.2019. Саме на його підставі Нацрада звернулась до суду із позовом про анулювання ліцензії.

На каналі вважають, що Нацрада провела позапланові перевірки із порушенням закону.

«Всього таких перевірок з одного й того ж питання за короткий проміжок часу було три. І це не враховуючи проведення моніторингів ефіру телеканалу "Наш.Максі-ТВ", які теж є формою проведення перевірки. Законність та правомірність винесення рішень за результатами таких перевірок на даний час є предметом розгляду у судових справах. Всього на розгляді у адміністративного суду наразі знаходиться 5 позовних заяв від ТОВ "Наша Прага"», - зазначила генеральний директор телеканалу Олена Рудік.

Як писав «Детектор медіа», схожим шляхом у боротьбі за ліцензії йде канал «112 Україна». Нацрада не має можливості самостійно анулювати йому ліцензію, тож йде за процедурою: періодично проводить перевірки, фіксує порушення, застосовує санкції. Кожна з п’яти регіональних компаній «112 Україна» має п’ять попереджень, штраф і позов Нацради до суду щодо анулювання ліцензії за недотримання визначених ліцензіями програмних концепцій. Усі компанії не сплатили штрафів та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій. Нацрада поступово виграє ці процеси, але їх дуже багато, а суди працюють повільно.

Таким чином, компанії втягли Нацраду в нескінченний судовий процес, а розгляд позовів Нацради про анулювання ліцензій заблоковано до моменту вирішення в суді інших справ.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Наша Прага» став Володимир Мураєв, керівником компанії – колишній виконавчий продюсер каналу NewsOne Тигран Мартиросян.

14 листопада 2018 Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») за самовільне переформатування цього мовника на телеканал «Наш».

6 грудня 2018 Нацрада оголосила попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Також Нацрада відмовила в переоформленні ліцензії компанії, яка б узаконила переформатування каналу. Компанія оскаржуватиме рішення Нацради в суді.

14 лютого 2019 Нацрада призначила ще одну позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Вона виявила, що телеканал не виправив порушень, за які отримав попередження 6 грудня 2018 року, та не привів свою діяльність у відповідність до ліцензії, до чого його зобов’язувала Нацрада окремим розпорядженням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3142
Читайте також
10.12.2019 15:42
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 882
19.11.2019 18:50
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 268
14.11.2018 12:51
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду