Ахметов проти Коломойського. Моніторинг теленовин 2–8 вересня 2019 року

Ахметов проти Коломойського. Моніторинг теленовин 2–8 вересня 2019 року

14 Вересня 2019
2314

Ахметов проти Коломойського. Моніторинг теленовин 2–8 вересня 2019 року

2314
Медійні важковаговики змагаються за ринок енергоресурсів. Дотримання стандартів інформаційної журналістики в новинах «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, «України», «UA: Першого», «112 Україна» та 5 каналу.
Ахметов проти Коломойського. Моніторинг теленовин 2–8 вересня 2019 року
Ахметов проти Коломойського. Моніторинг теленовин 2–8 вересня 2019 року

Інформаційні приводи тижня висвітлювалися переважно позитивно чи нейтрально: скасування недоторканості, підготовка законопроєкту про імпічмент президента, визволення 35 українців із кремлівських тюрем. Критика перепала лише київському меру Віталію Кличку й то лише від «1+1». Навіть за обмеження доступу до засідань Кабміну журналісти майже не критикували нового прем’єра. Новинарі на фоні знакових парламентських рішень пропускали менш яскраві, але важливі інфоприводи: відкладений допит Порошенка, заяви Валерії Гонтаревої про напад, звільнення військового прокурора. Весь тиждень канал «Україна» підживлював інтерес до повернення в ефір Савіка Шустера.

2 вересня, понеділок

Зеленський зібрав нараду з керівниками уряду та парламенту. Суто позитивні обіцянки від нової влади були трансльовані на ICTV, «1+1». На «Україні» та «UA: Першому» про задачі президента для нової владної команди розповіли досить стримано: основні тези — про кадрове очищення, зростання економіки, вчасну підготовку проєкту держбюджету і зниження тарифів. На 5 каналі вставили в розмову з керівництвом парламенту коментар не лише від «Слуги народу», а також від заступниці голови парламенту Олени Кондратюк («Батьківщина»). Вона, а потім і представники президентської партії, перед початком засідання сказали репортерці, що не знають порядку денного. На «Інтері», розповідаючи про доручення президента новим керівникам уряду, почали з ринку землі й завершили сподіваннями Дмитра Разумкова на плідну роботу єдиної команди. Одразу за тим — заява «ОПЗЖ» про потребу широкого обговорення запровадження ринку землі. «UA: Перший» це питання виніс в окреме повідомлення, доповнивши коментарем заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Михайла Соколова. На СТБ після розмови із президентом запитали кількох міністрів про пріоритети (інфраструктура, митниця, освіта). На «112» сюжет виглядає суто позитивно й більше схожий на діалог між Зеленським і Гончаруком.

Про те, що засідання уряду тепер будуть проходити в закритому режимі без журналістів, говорили всі новини — десь окремим повідомленням, десь між іншим у матеріалі про пріоритети нової влади (як на 5 каналі). Реакція — від стриманого обурення і фраз на кшталт «засідання за закритими дверима» (більшість) до майже повного виправдання («112»), де показали суто аргументи Гончарука. Але в жодному повідомленні про це немає коментарів від бодай когось із журналістів, медіаекспертів чи юристів щодо того, чи це не обмежує в праві на доступ до інформації.

Також у понеділок відбулася погоджувальна рада парламенту. Найбільш обговорюване питання: зміни до Конституції щодо скасування депутатської недоторканості. В усіх матеріалах говорили про позицію «Слуги народу». Усім фракціями дали слово в сюжеті «Інтера», але тільки лідеру «Опозиційної платформи» Юрію Бойку — двічі. У другому синхроні він коментував не головне питання, а порядок денний загалом і наполягав на включення законопроєктів щодо «мирних ініціатив» від його фракції. Про це окремим повідомленням дали у випуску «112». На СТБ дали слово усім фракціями, крім «ОПЗЖ». Друга за частотою появи в цій темі фракція «Євросолідарності» (ICTV, «Україна», 5 канал, «Інтер», СТБ, «112»). «1+1» розповів про ініціативу скасування недоторканості тільки з коментарем заступника голови фракції «Слуги народу» Олександра Корнієнка. Але за кадром згадали, що проєкт закону свого часу подавав ще президент Порошенко. «UA: Перший» про засідання повідомив узагалі без коментарів, згадавши лише Разумкова як джерело інформації.

На «Інтері» вчергове розповідали про підтримку українських політв’язнів та переговори щодо їх звільнення нібито за ініціативою Віктора Медведчука. «Нагадаю, єдині, хто навідав українських бранців у російській в'язниці Лефортово, були народні обранці від “Опозиційної платформи — За життя” Віктор Медведчук та Вадим Рабинович», — наголосила ведуча Катерина Лисенко, замовчуючи, що попри намагання до в’язнів не могли потрапити ні адвокати, ні українські дипломати, оскільки рішення про допуск ухвалює російська влада.

«1+1» показав відео, як іде у свій перший клас син Володимира Зеленського. За кадром сказали, що знімав відео ресурс «Вести», і проілюстрували це коментарем президента, який обурився, що його дитину фільмують без дозволу. Обличчя хлопця не приховували, хоча його й так не дуже видно, але попри заборону батьків на зйомку кадр із дитиною лишили.

3 вересня, вівторок

Парламент проголосував за скасування депутатської недоторканності. У сюжетах із цього приводу переважає означення «історичний»: історичне рішення (ICTV), історичне голосування («Інтер»), історичний день (СТБ, 5 канал). Є й інші характеристики: «з недоторканністю покінчено» («Україна»), «тепер вони такі, як ми» (СТБ), «не встигла попередня, зробила нинішня [Верховна Рада]» («1+1»). Не аналізується випуск «112», оскільки замість праймових новин на каналі транслювали засідання ВР.

Однобокої подачі не було в жодному з матеріалів. Найменш активною в обговореннях виглядала фракція «Батьківщина». Можливо, тому, що в парламенті вони переважно підтримують ініціативи монобільшості.

ICTV окремо записали коментар народного депутата від «Слуги народу» Дмитра Кисилевського, хоча зміст коментаря особливої інформаційної цінності не представляє. Про Кисилевського відомо, що до обрання народним депутатом він працював корпоративним директором підприємства Віктора Пінчука, якому належить телеканал ICTV. На каналі «Україна» включили в сюжет коментар Вадима Новинського, який остерігається політичного переслідування. «Інтер» після сюжету про зняття недоторканості, що включав позиції всіх фракцій, окремо поширив заяву «ОПЗЖ»: «Зміни у частині недоторканності мають стосуватися не тільки народних депутатів. Так принаймні вважають в “Опозиційній платформі — за життя”». При цьому не додають, що в парламенті планують розглядати закон про імпічмент.

«1+1» протягом ефіру робив короткі інтерв’ю-включення з лідерами фракцій «Голос», «Батьківщина» та «Слуга народу» щодо зняття недоторканності. Експертні коментарі були у випусках «України» — політкоментатор Володимир Фесенко висловив застереження щодо скасування політичного імунітету. На «UA: Першому» Ольга Айвазовська з «Опори» нагадала висновки Венеційської комісії щодо загроз зняття недоторканності у країні зі вразливою демократією. На СТБ експертним оцінкам присвятили окремий сюжет.

За парламентською ейфорією лише три канали повідомили, що Порошенко не прийшов на допит у Держбюро розслідувань («Україна», «1+1» та «Інтер»). Усі матеріали містили коментарі представників ДБР та захисту експрезидента.

На «України» вийшов сюжет зі звинуваченнями компанії, що входить до групи «Приват», у корупції на вугіллі. «Нова корупційна схема розгортається на очах українців», — каже ведуча в першому реченні підводки. Автори сюжету обурюються, що компанія з малим статутним капіталом підписала угоду на поставку імпортного вугілля з «Центренерго». Коментар експерта Олександра Трохимця змонотований так, щоби складалася фраза: «Мало того, що державне підприємство переплачує за вугілля, так воно ще й недоотримує за вироблену електричну енергію. І все по суті в угоду одній єдиній людині — Ігорю Коломойському». Попередні тижні на «Україні» виходила низка сюжетів, яка просувала ідею підвищення цін на вітчизняне вугілля й закупівлі його на українських, а не закордонних, шахтах (а українські шахти переважно належать власнику каналу Ахметову).

На «Інтері» розповідали, як Юрій Бойко став на захисті ринку «Барабашово» в Харкові. В однобокому сюжеті звинувачують у рейдерських атаках місцеву владу, але дають можливості відповісти на закиди.

Також на «Україні» вийшов анонс-сюжет про повернення Шустера в ефір: «Вже цієї п'ятниці найпопулярніше політичне ток-шоу в ефірі нашого каналу». Традиційно на «Україні» звітували про благодійність Ріната Ахметова.

4 вересня, середа

Кабмін погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. Саме звільненням, а не погодженням це назвали в новинах ICTV та СТБ, що є дещо неточним формулюванням, оскільки фінальне рішення ухвалює президент. Найкоротше повідомлення було в новинах «112» — лише факт без коментарів. Решта каналів присвятили темі сюжети, що містили коментарі обох сторін: щонайменше прем’єра Олексія Гончарука та Віталія Кличка. Але далеко не всі показували ситуацію глибше, ніж на рівні політичних заяв. Про претензії до Кличка через зв’язки із забудовником і вже народним депутатом від «ОПЗЖ» Вадимом Столаром ішлося в меншості сюжетів. Лише 5 канал показав як закиди до Кличка з цього приводу, так і його реакцію на них. На ICTV лише в коментарі Гончарука згадувалося прізвище Столара, але реакцію Кличка саме на це звинувачення не показали.

На «1+1» у сюжеті про Кличка свідомо зманіпулювали. У матеріалі спершу подані аргументи обох сторін щодо звільнення. Але потім додатково включили оцінки колишнього очільника міста Олександра Омельченка, який називає призначення Кличка Порошенком незаконним і таким, що порушує Конституцію. Коментарів неупереджених юристів немає. А потім ще раз розповіли про нібито зв’язки Кличка зі Столаром, навіть не додавши, що Кличко їх заперечував (причому неодноразово). Попри реальні підстави говорити про зв’язок Кличка з бізнесменом, у сюжеті свідомо ігнорують позицію Кличка з цього питання. Хоча відповідь Кличка на подібні закиди вже лунала в новинах «ТСН» і навіть на брифінгу 4 вересня, який транслювали на сторінці «ТСН» у фейсбуку.

На 5 каналі поширили заяву Андрія Парубія: «Володимир Зеленський не мав права ветувати закон про державну підтримку Пласту. Про це заявив народний депутат Андрій Парубій. В той же час у "Європейській cолідарності" готові як доопрацювати документ за пропозиціями президента, так і подати новий проект закону». У цьому повідомленні є коментар лише однієї сторони, без пояснень з боку ОПУ та змісту пропозицій президента щодо доопрацювання законопроєкту. На «UA: Першому» розповіли про обидва законопроєкти, які Зеленський завернув: про хімічну кастрацію педофілів та підтримку «Пласту». Нейтрально розповіли про аргументи президента і пропозицію допрацювати закон про «Пласт», але не повідомили про обурення ініціаторів цього законопроєкту. На СТБ та «1+1» із двох цих законопроєктів говорили лише про відкликання закону про хімічну кастрацію. На СТБ це повідомлення доповнили коментарем судмедекспертки.

На «Інтері» відзвітували про активність «ОПЗЖ» з просування «мирних ініціатив», які коментували лише лідери партії Юрій Бойко та Віктор Медведчук. Про оцінки таких ініціатив іншими фракціями не йдеться.

Чи не єдина паркетна новина вийшла також на «Інтері». Тут анонсували створення фонду людського капіталу, про який говорив прем’єр Гончарук, без пояснення зрозумілого механізму створення, наповнення та функціонування цього фонду.

Знову піарили шоу Шустера на «Україні»: «Найпопулярніше політичне токшоу країни. “Свобода слова Савіка Шустера” вже цієї п'ятниці стартує на нашому каналі». Насправді говорити про популярність програми, яка ще не виходила в ефір, досить дивно.

Також на «Україні» — черговий сюжет про те, як фонд Ахметова «рятує мирних людей».

5 вересня, четвер

Розпочав роботу Вищий антикорупційний суд. Поки що всі повідомлення мають оптимістичний настрій, оскільки йдеться лише про очікування та зміни. Проблемою в цих сюжетах є поверховість: вони розповідали переважно про саму подію, не додаючи бекґраунду про історію створення антикорупційного суду, вимоги міжнародних партнерів України, процедуру відбору суддів тощо.

У матеріалі про звільнення Володимира Цемаха, якого називають важливим свідком у справі про теракт, на 5 каналі показали реакції трьох із п’яти парламентських політсил. «Євросолідарність» звернулася до правоохоронців, бо вбачає у звільненні ознаки державної зради; «Голос» не проти звільнення, але вимагає пояснень щодо ролі Цемаха у справі про збитий малазійський «боїнг» МН-17; а про одного з лідерів «ОПЗЖ» — Віктора Медведчука — зауважили, що він був поруч із Володимиром Путіним, коли той коментував звільнення Цемаха. Ці коментарі містилися в сюжеті про реакцію офіційних представників Нідерландів. Позицію офіційного Києва так і не артикулювали й навіть не озвучили, чи намагалися її встановити. Наступний сюжет на 5 каналі — включення з Майдану, де тривала акція «Червона лінія» із протестом проти звільнення Цемаха. Включенням про цю акцію розповіли й на «1+1», додавши: «Тут немає політиків, немає політичної символіки чи гасел, щоправда, виступала на цьому мітингу голова молодіжного крила партії “Європейська солідарність” Дінара Габібулаєва». З акції «Червона лінія» почали випуск на «UA: Першому», додавши, що подібний процес відбувався й у Харкові.

На «Інтері» з приводу звільнення Цемаха йшлося лише про протест Нацкорпусу, інші акції канал проігнорував. Мітинг називають масштабним, але кількості учасників не вказують і не дають жодного синхрону з події. Наступний матеріал — про візит Медведчука до Владивостока. Матеріал переконує, що політик докладається до встановлення миру та звільнення бранців. Мовляв, він особисто говорив із Путіним. Втім замовчується, що ніякого офіційного статусу в переговорному процесі Медведчук не має, і, за версією офіційних осіб України, до результату переговорів Медведчук жодного відношення не має також.

Про присутність Медведчука на форумі у Владивостоку згадали одним реченням на ICTV, побіжно на 5 каналі (про це йшлося вище).

Сюжет про ринок землі на «Україні» включає коментарі Олега Ляшка. Він традиційно апелює до емоцій, розповідає про занижені ціни та відстоювання інтересів селян. Знаково, що сюжет на ютуб-каналі програми «Сьогодні» названий «Ляшко: продаж землі — втрата національного скарбу». Хоча в самому сюжеті є аргументи команди влади, яка й стоїть на позиції зняття мораторію на продаж ріллі. Подібною, але дещо м’якшою тезою підсумовує й автор матеріалу Сергій Никифоров: «Охочих відтяти свій шмат цього пирога буде багато. Тому від того, чи отримують землю саме ті, хто її найбільше потребує, і залежить успіх реформи».

На «Україні» розповідали про ледь не героїчну підготовку ДТЕК до опалювального сезону. У сюжеті нарікають, що ціна на вугілля занизька. «Найвигідніша ціна могла б бути за формулою “Роттердам+”», — каже за кадром автор матеріалу, а за тим — коментар Олександра Трохимця, якого підписали як експерта у сфері енергетики. Він каже про вищі ціни на вугілля за формулою «Роттердам+» і в синхроні не робить ніяких висновків. Автори цього сюжету ніби й ніколи не чули про закиди щодо корупційності формули. Наступним матеріалом анонсували спецрепортаж, яким обіцяють розвінчати міфи про «Роттердам+». В анонсі лунають звинувачення, що до створення цих міфів нібито доклався Коломойський.

Про анулювання ліцензії NewsOne вийшов сюжет на 5 каналі. З коментарями мітингарів, які підтримують канал і вимагають анулювати його ліцензію, згадками про затримання активіста партії «Демократична сокира» Юрій Гудименка, коментарями Нацради, голови Комітету з питань свободи слова Нестора Шуфрича та керівника каналу. Збалансовує позиції за та проти анулювання ліцензії коментар медіаюриста Романа Головенка.

На «1+1» говорили про протести прихильників та критиків проросійських каналів. Згадували про наближеність цих медіа до Віктора Медведчука. У сюжеті озвучені коментарі ДБР, представника каналу і двох членів Нацради.

На «Інтері» переважали коментарі симпатиків NewsOne: народних депутатів із «ОПЗЖ» Вадима Рабиновича та Нестора Шуфрича, а також євродепутата Нейтана Гілла, який системно підтримує проросійські медіа в Україні. Цього депутата згадували і на «112»: він вимагав негайного розслідування від правоохоронців пострілу в будівлю каналу.

Продовження історії протистояння Офісу президента з Віталієм Кличком вийшло на «1+1». «Хто за Віталія Кличка? Скандал в Київраді. Депутати відхрещуються від листа до президента Зеленського з вимогою залишити боксера головою Київської міської державної адміністрації», — йдеться в підводці ведучої. Майже всі опитані в сюжеті депутати запевняють, що не мають до документа ніякого стосунку. А єдиний, хто поставив підпис, запевняє, що це робилося ніби не для оприлюднення. Як тоді документ опинився на сайті — пояснити немає кому, автори матеріалу навіть не повідомляють, чи намагалися це з’ясувати в підлеглих Кличка чи у нього самого.

На «Інтері» заступалися за народного депутата Сергія Рудика, який продовжує відстоювати свій результат на виборах. Матеріал однобокий і не містить коментарів опонентів Рудика. Натомість позицію політика підсилює коментар керівника ГО «Стоп корупції» та колишнього репортера «Інтера» Романа Бочкали.

На «Інтері» вийшло повідомлення в інтересах «Остхем» — компанії власника «Інтера» Дмитра Фірташа. Антимонопольний комітет звинувачують у тиску на бізнес, хоча позицію АМКУ навіть не розглядають. Ще одне повідомлення на «Інтері» — в інтересах підприємства, пов’язаного з бізнесом Фірташа — «Каховка протеїн агро». Тут також звинувачували опонентів у рейдерстві. Ще один сюжет на «Інтері» стосувався ринку «Барабашово». Сюжет обстоює лише позицію власників ринку, однобоко звинувачує місцеву владу в рейдерстві. І подібні матеріали на «Інтері» з’являються вже не перший тиждень.

На «Україні» — черговий звіт про благодійність його власника Ріната Ахметова. На СТБ розповідали про благодійність фонду Олени Пінчук.

6 вересня, п’ятниця

Випуск «Інтера» не аналізується, оскільки відновили виходи «Подробиці тижня». Про них читайте в моніторингу телетижневиків.

Про те, що Зеленський відреагував на петицію щодо легалізації зброї, повідомив ICTV. Реакція на петицію є, а зміст вимог самої петиції (як і авторство звернення) в новину додати «забули».

На 5 каналі та «112» з посиланням на російські ЗМІ говорили про можливий обмін 7 вересня. Також на 5 каналі, «UA: Першому» та «112» повідомили про підозри екснародним депутатам Олександру Вілкулу та Дмитру Колесникову, тоді як решта каналів цю новину пропустили.

Тільки «UA: Перший» повідомив про акцію на підтримку Віталія Кличка, що відбувалася біля будівлі Офісу президента. Але повідомлення неповне: не розповідає, хто організував акцію та яку кількість учасників зібрав. «1+1», що стежить за подіями довкола очільника Києва ретельніше за інші медіа, чомусь цю акцію проігнорував :)

Втім лише «1+1» повідомив про новий склад РНБО — лише факт без коментарів. Так само в «ТСН» розповіли, що очільника НАБУ Артема Ситника визнали винним у корупції та оштрафували на 3400 грн за неоплачений відпочинок. Матеріал не містить коментарів жодної зі сторін — лише інформацію про ухвалене рішення суду. Так само коротко цю новину подали 5 канал, ICTV та «112». На «112» повідомили, що Ситник планує оскаржувати рішення в апеляційному суді, а на ICTV додали коментар адвоката.

На «Україні» відзвітували про ремонти доріг на Харківщині з піаром голови ОДА Юлії Світличної. Також на «Україні» розповідали про інвестиції ДТЕК у видобуток українського газу (компанія, як і канал, належить Рінату Ахметову). Вчергове у випуску розповідали про святість формули «Роттердам+». «Детективи НАБУ два роки збирали докази нібито зловживань при запровадженні формули “Роттердам+”, та досі довести цього не змогли. І ось сенсаційний поворот в експертизі детективів. На запит комітету Міжнародної торгової палати у НАБУ відповіли що методика розрахунку “Роттердам+” — обґрунтована», — йдеться за кадром у сюжеті. Подібні матеріали вже кілька тижнів виходять на «Україні», в них часто подають припущення як факти, а оцінні судження подаються без посилань на джерела. Пул коментаторів теж щоразу однаковий, зокрема ексочільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Міцне рукостискання, дружні обійми та широкі усмішки. Так зустрілися п'ятий президент України Петро Порошенко та його латвійський колега Раймондс Вейоніс», — про це теж відзвітували у випуску каналу «Україна». Хоча новини в самому факті зустрічі двох експрезидентів немає, а в чому полягала суть зустрічі, глядачам не розповіли.

Бориса Колеснікова на «Україні» записали в число найсумлінніших платників податків. Суспільно важливої інформації в цьому немає. Також на каналі не оминули добрих справ Ріната Ахметова — цього разу розповіли про те, як від його фонду вручили машину швидкої допомоги медикам у Бучі на Київщині.

7 вересня, субота

Безсумнівно, головна новина — повернення 35 бранців Кремля. На кожному з каналів — це перший матеріал випуску й майже єдина тема для всього блоку новин. Більшість розповідала про зустріч колишніх бранців, перші коментарі на свободі, коментарі родичів та друзів, коментар президента. В жодному з матеріалів Зеленський не є ключовою фігурою події. Також більшість повідомляла про подальше обстеження, і — тут уже центр уваги зміщується на президента — обіцянки забезпечити визволених українців усім необхідним.

Безсоромно скористалися ситуацією для політичного піару тільки на «Україні». Окремим повідомленням про реакцію соцмереж зацитували лише Петра Порошенка та Арсенія Яценюка.

У більшості новин також ішлося про реакцію світових лідерів на звільнення політв’язнів Кремля. Застереження щодо доступу до Цемаха як важливого свідка для нідерландських слідчих пролунало в новинах «112», 5 каналу, «1+1». Окремий акцент про допит Цемаха нібито у відповідності до міжнародних зобов’язань, у чому Зеленський запевняв, відповідаючи на питання журналістів — на ICTV, «1+1», «UA: Першому», «112».

У випуску «ТСН» були ексклюзивні кадри — відео з посадкою на літак так званого обмінного фонду — осіб, засуджених чи звинувачених в Україні за співпрацю з бойовиками. Серед них нещодавно звільнені судами Володимир Цемах і Кирило Вишинський. Співавторка сюжету Наталія Нагорна пояснила ексклюзив особистими домовленостями відомого воєнкора Андрія Цаплієнка

Деякі випуски встигли вмістити й інші теми. На ICTV вийшов сюжет про ініціативу скорочення складу парламенту. Постанову про розгляд цього питання парламент підтримав 3 вересня. У сюжеті поспілкувалися з експертами й аналітиками щодо доцільності такого скорочення, але немає позиції фракції парламенту, крім монобільшості в особі спікера Дмитра Разумкова. Позиції інших фракцій теж було би важливо дізнатися, оскільки вони неоднозначні: «ОПЗЖ» переважно не голосувала, «Голос» переважно утримався, «Батьківщина» підтримала, а «Європейська солідарність» голосувала проти.

На «Інтері» народна депутатка від «Опозиційної платформи» Наталія Королевська привітала Дружківку з річницею визволення від нацистських загарбників. Голова Харківської ОДА Юлія Світлична на «Інтері» пообіцяла масштабні ремонти в медзакладах Харківщини. Світлична — єдина голова ОДА, що регулярно фігурує в піар-форматі в новинах «Інтера».

8 вересня, неділя

Замість п’ятничного випуску аналізуємо недільні «Подробиці» на «Інтері». Почали репортажем із фронту. Далі у випуску говорили про проблему пересихання річок на Прикарпатті, занепад сіл на Закарпатті, перспективи демонополізації «Укрзалізниці». З міжнародних подій: як у Брюсселі ласували українським борщем, в ізраїльській армії вчать жестову мову, а у Венеції проходить кінофестиваль за участі українських митців. Матеріалів з ознаками замовності у випуску не було.

Підсумки

Щотижня за лідерство за кількістю піару змагаються Рінат Ахметов на «Україні» та «Опозиційна платформа — За життя» на «Інтері».

На цьому тижні в новинах було багато матеріалів із ВР, тому і згадок про парламентські політсили чимало. Менш медійно активною лишається «Батьківщина».

Аналізувалися новинні випуски «Подробиці» о 20:00 («Інтер»), «ТСН» о 19:30 («1+1»), «Новини Прайм» о 19:00 («112»), «Час новин» о 19:00 (5 канал), «Новини» о 21:00 («UA: Перший»), «Факти» о 18:45 (ICTV), «Сьогодні» о 19:00 («Україна»), «Вікна» о 22:00 (СТБ).

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією «Internews». Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та «Internews». Моніторинг проведено відповідно до методології, розробленої експертами ГО «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду