Нацрада не проводитиме засідання 13 червня – відсутній кворум

Нацрада не проводитиме засідання 13 червня – відсутній кворум

12 Червня 2019
3024
12 Червня 2019
14:32

Нацрада не проводитиме засідання 13 червня – відсутній кворум

3024
13 червня заплановане засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не відбудеться через відсутність кворуму.
Нацрада не проводитиме засідання 13 червня – відсутній кворум
Нацрада не проводитиме засідання 13 червня – відсутній кворум

Про це Нацрада повідомила на своєму сайті.

Виконувачка обов’язків голови Нацради Ольга Герасим’юк повідомила «Детектору медіа», що двоє членів Нацради – Олег Черниш і Валентин Коваль – ідуть у відпустки, через це кворуму не буде (для проведення засідання потрібні не менше шести членів).

Зараз у Нацраді працюють семеро членів Нацради: Ольга Герасим’юк, Уляна Фещук, Олександр Ільяшенко, Олег Черниш, Сергій Костинський, Валентин Коваль і новий член Нацради Максим Онопрієнко, призначений Верховною Радою 30 травня.

«Максим Онопрієнко прийнятий на роботу (це було за моєї відсутності у відрядженні), і вже на нього розписано, щоб він міг отримувати документи разом з усіма», – повідомила пані Герасим’юк.

Володимир Горковенко, призначений президентом Петром Порошенком 4 травня, вже звільнений з Нацради. «Наказ про його зарахування на роботу скасовано на підставі скасування указу президента про його призначення», – пояснила пані Герасим’юк.

А Юрій Артеменко, указ про звільнення якого скасував Володимир Зеленський, так і не поновився на роботі в Нацраді. «Він не приходив поновлюватися. Я відправила йому листа з повідомленням, що він поновлений, і запросила його прийти на роботу. Але це все, що я могла зробити. Він не приходив і документи свої (трудову книжку) не подав», – повідомила пані Герасим’юк.

Нагадаємо, 4 травня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи. Строк його повноважень мав завершитися 7 липня 2019 року.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважала звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим. За її словами, заяву пана Артеменка про звільнення мала розглянути Нацрада, а не президент.

21 травня засідання Нацради не відбулося через відсутність кворуму: двоє членів Нацради із семи були відсутніми (Олег Черниш у відпустці, Валентина Коваля не було на місці). Ольга Герасим’юк повідомила, що звернулася за роз’ясненнями до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

23 травня на круглому столі в Національній спілці журналістів України Ольга Герасим’юк, відповідаючи на запитання голови НСЖУ Сергія Томіленка, підтвердила, що не відкриватиме засідань Нацради, доки не отримає роз’яснення парламентського комітету або ж не буде якихось рішень президента України щодо Нацради.

П'ятеро членів Нацради пропонували провести засідання 28 травня, Ольга Герасим’юк вважала, що не має правових підстав скликати засідання 28 травня.

24 травня президент України Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради та призначення Володимира Горковенка на його місце. Іншим указом президент звільнив Юрія Артеменка з посади члена НКРЗІ.

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, яка виконує обов’язки голови, і заступниця голови Нацради Уляна Фещук висловили в коментарях «Детектору медіа» думку, що Юрій Артеменко має бути знову прийнятий на роботу в Національну раду з огляду на укази президента України Володимира Зеленського.

27 травня Володимир Горковенко оскаржив укази президента України Володимира Зеленського про скасування указів про звільнення Юрія Артеменка і призначення Володимира Горковенка.

28 травня засідання Нацради, яке пропонували провести п’ятеро членів, не відбулося, оскільки в. о. голови Нацради Ольга Герасим’юк не погодилася з його проведенням. Через відсутність засідань Нацрада не може створити робочу групу з нагляду за дотриманням мовниками виборчого законодавства під час позачергових парламентських виборів.

Наступне засідання Нацради було заплановано на 13 червня, коли відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко мав повернутися з відпустки, а деякі інші члени Нацради – з відряджень. Олег Черниш на «Телерадіоярмарку» теж анонсував проведення засідання 13 червня і говорив про запланований конкурс на місцеві мультиплекси в п’яти областях.

30 травня Верховна Рада призначила членом Національної ради з питань телебачення Максима Онопрієнка – генерального директора запорізької телерадіокомпанії TV5 (кінцевий власник – Рінат Ахметов), висунутого «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад» на конкурс на посаду члена Нацради за парламентською квотою, вакантну з липня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3024
Теги:
Читайте також
28.05.2019 13:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 339
21.05.2019 12:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду