Горковенко оскаржив укази Зеленського, який скасував його призначення до Нацради

Горковенко оскаржив укази Зеленського, який скасував його призначення до Нацради

27 Травня 2019
2645
27 Травня 2019
14:23

Горковенко оскаржив укази Зеленського, який скасував його призначення до Нацради

2645
27 травня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко подав до Верховного Суду України позов проти президента України Володимира Зеленського, який своїм указом скасував призначення Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Горковенко оскаржив укази Зеленського, який скасував його призначення до Нацради
Горковенко оскаржив укази Зеленського, який скасував його призначення до Нацради

Про це пан Горковенко повідомив у Facebook.

Він просить суд визнати протиправним та скасувати укази президента Володимира Зеленського, який скасував укази свого попередника Петра Порошенка про звільнення з Нацради Юрія Артеменка та призначення на його місце Володимира Горковенка.

Володимир Горковенко пояснив, що, на його думку, «укази скасовувати не можна, навіть коли комусь дуже хочеться чи колеться».

Нагадаємо, Юрій Артеменко обіймав посаду голови Нацради з 2014 року. У липні 2019-го мав закінчитися строк його повноважень як члена Нацради. 4 травня стало відомо, що він залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

24 травня президент України Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради та призначення Володимира Горковенка на його місце. Іншим указом президент звільнив Юрія Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Володимир Горковенко повідомив, що оскаржить указ Володимира Зеленського, який скасовує його призначення на посаду члена Нацради.

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, яка виконує обов’язки голови, і заступниця голови Нацради Уляна Фещук висловили в коментарях «Детектору медіа» думку, що Юрій Артеменко має бути знову прийнятий на роботу в Національну раду з огляду на укази президента України Володимира Зеленського.

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2645
Читайте також
28.05.2019 13:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 334
21.05.2019 12:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду