30 травня Верховна Рада може призначити восьмого члена Нацради

30 травня Верховна Рада може призначити восьмого члена Нацради

30 Травня 2019
1277
30 Травня 2019
10:33

30 травня Верховна Рада може призначити восьмого члена Нацради

1277
30 травня Верховна Рада планує призначити члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вакантну посаду за квотою парламенту. Відповідне питання міститься в порядку денному пленарного засідання.
30 травня Верховна Рада може призначити восьмого члена Нацради
30 травня Верховна Рада може призначити восьмого члена Нацради

Посада члена Нацради за парламентською квотою вакантна з липня 2016 року, коли з Нацради звільнилася за власним бажанням Катерина Котенко.

Нагадаємо, 4 липня 2018 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики оголосив відбір кандидатів на заміщення вакантної посади члена Нацради за квотою парламенту. На вакансію члена Нацради претендували 12 кандидатів.

21 листопада 2018 року члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендували парламенту розглянути шість кандидатур:

  1. Олександр Глущенко, директор ТОВ «Омега ТБ», висунутий громадською спілкою «Всеукраїнська асоціація мовлення громад»;
  2. Євген Лахно, заступник начальника управління поширення радіомовної продукції філії НСТУ «Українське радіо» (наразі звільнений за угодою сторін), висунутий «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад»;
  3. Максим Онопрієнко – генеральний директор запорізької телерадіокомпанії TV5, висунутий «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад»;
  4. Валентина Руденко – радниця екс-президента Віктора Ющенка, у минулому – PR-директорка телеканалу «1+1», керівниця Головної комунікаційної служби Секретаріату Президента України, висунута фракцією «Радикальної партії Олега Ляшка»;
  5. Володимир Чемес – адвокат, співзасновник ГО «Фонд сприяння свободі слова», висунутий «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад»;
  6. Андрій Шаповалов – менеджер філії НСТУ «UA: Донбас», член правління Національної спілки журналістів України, висунутий НСЖУ.

5 грудня 2018 року на члени Комітету відхилили чотирьох кандидатів через проблеми з документами: Лаврентія Малазонію, Олександра Мельничука, Павла Миколюка й Олександра Харебіна. Один кандидат – Гліб Головченко – сам відкликав свою заяву, ще одного кандидата – Віталія Гуріненка – відкликала фракція «Опозиційний блок».

Нагадаємо, що комітет двічі оголошував конкурс на членство в Нацраді у 2016 році, але так і не підбив підсумків тих конкурсів. На останній конкурс у грудні 2016 року подавалися Олександр Глущенко, Віталій Гуріненко, Євген Лахно і Валентина Руденко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1277
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду