МІП просить Нацраду провести засідання та видати дозволи на мовлення на окупованих територіях

МІП просить Нацраду провести засідання та видати дозволи на мовлення на окупованих територіях

3 Липня 2019
1427

МІП просить Нацраду провести засідання та видати дозволи на мовлення на окупованих територіях

1427
Міністерство інформаційної політики України оприлюднило звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
МІП просить Нацраду провести засідання та видати дозволи на мовлення на окупованих територіях
МІП просить Нацраду провести засідання та видати дозволи на мовлення на окупованих територіях

У зверненні Нацраду просять найближчим часом провести засідання та вирішити нагальні питання щодо видачі дозволів на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою.

«Через тривалу перерву в роботі Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення численні теле- та радіомовники не можуть продовжити чинні дозволи на тимчасове мовлення. В результаті, вони будуть змушені припинити свою діяльність на території Донецької, Луганської областей та на межі з тимчасово окупованим Кримом. Також заблоковано видачу нових дозволів на тимчасове мовлення, через що на вільних частотах мовить російська пропаганда», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадують, що ці проблеми неможливо подолати, якщо регулятор не буде проводити чергові засідання.

«В умовах інформаційної агресії Російської Федерації питання стабільного українського телерадіомовлення, зокрема на територіях з особливим режимом мовлення – в Донецькій, Луганській областях, а також у шести районах Херсонської області – є пріоритетом інформаційної безпеки України», - зазначено у зверненні.

Нагадаємо, 4 травня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи. Строк його повноважень мав завершитися 7 липня 2019 року.

Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважала звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим. За її словами, заяву пана Артеменка про звільнення мала розглянути Нацрада, а не президент.

21 травня засідання Нацради не відбулося через відсутність кворуму: двоє членів Нацради із семи були відсутніми (Олег Черниш у відпустці, Валентина Коваля не було на місці). Ольга Герасим’юк повідомила, що звернулася за роз’ясненнями до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

23 травня на круглому столі в Національній спілці журналістів України Ольга Герасим’юк, відповідаючи на запитання голови НСЖУ Сергія Томіленка, підтвердила, що не відкриватиме засідань Нацради, доки не отримає роз’яснення парламентського комітету або ж не буде якихось рішень президента України щодо Нацради.

П’ятеро членів Нацради ініціювали проведення 28 травня позачергового засідання, але виконувачка обов’язків голови Нацради Ольга Герасим’юк відповіла їм, що його проведення неможливе, оскільки неправильно складено подання, а проекти рішень мають надаватися за шість днів до проведення засідання.

Через відсутність засідань Нацрада не може створити робочу групу з нагляду за дотриманням мовниками виборчого законодавства під час позачергових парламентських виборів.

Наступне засідання Нацради було заплановано на 13 червня, коли відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко мав повернутися з відпустки, а деякі інші члени Нацради – з відряджень. Олег Черниш на «Телерадіоярмарку» теж анонсував проведення засідання 13 червня і говорив про запланований конкурс на місцеві мультиплекси в п’яти областях. Проте засідання не відбулось через відсутність кворуму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1427
Читайте також
28.05.2019 13:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 339
21.05.2019 12:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду