Юрій Артеменко подав у відставку з поста голови Нацради (ДОПОВНЕНО)

Юрій Артеменко подав у відставку з поста голови Нацради (ДОПОВНЕНО)

4 Травня 2019
4777

Юрій Артеменко подав у відставку з поста голови Нацради (ДОПОВНЕНО)

4777
Термін закінчення його повноважень як члена Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення закінчується через два місяці, у липні 2019, проте пан Юрій вирішив піти з посади достроково.
Юрій Артеменко подав у відставку з поста голови Нацради (ДОПОВНЕНО)
Юрій Артеменко подав у відставку з поста голови Нацради (ДОПОВНЕНО)

Про це сам Юрій Артеменко повідомив «Детектору медіа», надіславши відповідного листа.

«Я прийняв рішення подати у відставку і піти з посади. Причини дві. По-перше, проста людська втома - протягом 5 років у постійному стресі працювати щоденно, по 10-12 годин, інколи навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, що надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу», - йдеться в листі.

Також у своєму зверненні Юрій Артеменко перерахував досягнення Нацради за час його перебування головою.

«Вперше за всі роки Незалежності почала будуватися мережа Суспільного телебачення та радіо. Цифрові частоти тепер мають телеканали UA: Перший та Культура, пардаментський канал Рада. Майже у всіх обласних центрах мовить перша програма Українського Радіо. У столиці запроваджено новий стандрат цифрового радіо, який популяризують зараз 14 незалежних радіостанцій. Відбувся перехід від аналогового до цифрового телемовлення. Вперше були започатковані мовні квоти на радіо, що призвело до появи великої кількості нових українських пісень та нових молодих виконавців. Задля захисту інформаційної безпеки нашої держави було обмежено трансляцію понад 80 телепрограм з держави-агресора. Натомість за цей час народилося більше 50 українських супутникових телеканалів. Значно дерегульовано роботу провайдерів програмної послуги, спрощено або взагалі ліквідовано багато бюрократичних процедур. Робота Нацради стала відкритою та прозорою», - нагадав він.

Пан Артеменко також зазначив, що не все встиг зробити на своїй посаді, на якій перебував з 2014 року.

«Серед мрій, що не встиг реалізувати, - добитися прийняття нового закону про аудіовізуальні послуги, запустити фольклорне радіо, відкрити освітній та військово-патріотичний телеканали, добудувати мережу суспільного мовлення, створити потужний моніторинговий центр», - написав він.

«Детектор медіа» звернувся до пана Юрія за коментарем щодо його відставки. На питання, коли саме було подано заяву про звільнення, екс-голова Нацради сказав, що «це не принципово» і що він не хоче відповідати. Юрій Артеменко зазначив, що подав заяву президентові, за квотою якого його було обрано членом Нацради.

Щодо подальшого працевлаштування пан Юрій зазначив, що повідомить про нове місце роботи згодом.

«Є кілька пропозицій, які достатньо цікаві і для мене, і для країни, я гадаю, що зможу допомогти в цій ситуації, на цій посаді», - зазначив вже колишній голова Нацради.

Також пан Юрій сказав, що Нацрада після його звільнення залишається дієздатною.

«У нас є шість людей, це мінімальна кількість, тому якщо ніхто не буде прогулювати, то засідання, а наступне в нас 10 травня, буде нормальним», - додав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4777
Читайте також
28.05.2019 13:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 339
14.02.2018 15:27
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду