Нацрада знову не змогла розпочати засідання

Нацрада знову не змогла розпочати засідання

21 Травня 2019
3918
21 Травня 2019
12:10

Нацрада знову не змогла розпочати засідання

3918
Через відсутність двох членів регулятора на засіданні не було кворуму
Нацрада знову не змогла розпочати засідання
Нацрада знову не змогла розпочати засідання

21 травня засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не розпочалось. На початку засідання перша заступниця голови Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, повідомила, що засідання не відбудеться з кількох причин. Насамперед, на засіданні були відсутні члени Нацради Олег Черниш (перебуває у відпустці) та Валентин Коваль, і відповідно відсутній кворум.

Також Ольга Герасим’юк наполягає на тому, що для відкриття засідання потрібно належним чином оформити звільнення голови Нацради Юрія Артеменка, і з цього приводу вона звернулась до парламенту.

«Впевнена, навіть якщо парламент буде достроково розпущений, комітет це розгляне і візьме до роботи», - сказала вона.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук звернула увагу на те, що регулятор не збирається вже третій тиждень: «Комітет (профільний комітет Верховної ради – ДМ) не має права на роз’яснення, так само як і Мін'юст. Свої висновки вони підписують з огляду на те, що це є виключно їхня точка зору і вона не має юридичного значення». Вона закликала колег збиратись попри це і наголошувала на необхідності внести зміну до інструкції про порядок проведення перевірок, аби мати змогу складати протоколи під час виборів до Верховної Ради 2019 року. 

Також її підтримав Сергій Костинський: «Наше право проводити засідання не залежить від комітету». Він наголосив на необхідності затвердити план виїзних перевірок на третій квартал, призначити представників Нацради в низці областей, замовити прорахунок частот для розбудови радіомовлення (зокрема, на прикордонних територіях), видати та переоформити ліцензії тощо.

Щодо дати наступного засідання члени регулятора не домовились. Відповідальний секретар Олександр Ільяшенко запропонував призначити засідання на наступний вівторок 28 травня. Адже після цього дехто з членів Нацради матимуть відпустки та відрядження. Однак Ольга Герасим'юк цю дату не затвердила. Вона посилалась на необхідність почути думку відсутніх колег.

Нагадаємо, що Юрій Артеменко обіймав посаду голови Нацради з 2014 року. У липні 2019-го мав закінчитися строк його повноважень як члена Нацради. 4 травня стало відомо, що він залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважає звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3918
Читайте також
28.05.2019 13:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду