Радіо «П’ятниця» перейшло у власність Анатолія Євтухова і Максима Варламова

Радіо «П’ятниця» перейшло у власність Анатолія Євтухова і Максима Варламова

3 Квітня 2018
6982
3 Квітня 2018
17:20

Радіо «П’ятниця» перейшло у власність Анатолія Євтухова і Максима Варламова

6982
Мережа радіостанції охоплює 53 міста. Строк дії її ліцензії завершується 15 червня 2018 року, і регулятор невдовзі розглядатиме питання її продовження.
Радіо «П’ятниця» перейшло у власність Анатолія Євтухова і Максима Варламова
Радіо «П’ятниця» перейшло у власність Анатолія Євтухова і Максима Варламова

Радіомережа «П’ятниця» (ДП «Новий обрій»), що входила до складу «Українського медіа холдингу» оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка, перейшла у власність Анатолія Євтухова (співвласника радіохолдингу Business Radio Group) та Максима Варламова (керівного партнера юридичної фірми «Варламов і партнери»). Відповідні дані містяться в єдиному державному реєстрі.

За даними ЄДР, безпосереднім власником ДП «Новий обрій», як і раніше, виступає ТОВ «Об’єднана медіа група». Але співвласниками цієї компанії стали Максим Варламов і Анатолій Євтухов. Вони володіють ТОВ «Об’єднана медіа група» порівну. Відповідно, Максим Варламов і Анатолій Євтухов зазначені в ЄДР кінцевими бенефіціарними власниками ДП «Новий обрій». Пан Варламов також став керівником ДП «Новий обрій».

Раніше кінцевим бенефіціарним власником ДП «Новий обрій» у реєстрі був зазначений харків’янин Дмитро Крікберг – співробітник компаній, пов’язаних із Сергієм Курченком. Він контролював радіокомпанію через громадянина Белізу Метью Адріана Бредлі, якого радіогрупа УМХ раніше називала своїм кінцевим бенефіціаром.

Попередня структура власності радіо «П’ятниця» (ДП «Новий обрій»):

Нагадаємо, в жовтні 2017 року Нацрада розпочала процедуру анулювання ліцензій «Українського медіа холдингу» (UMH Group) і відмовила у продовженні частини ліцензій УМХ на підставі непрозорої структури власності компаній. Нацрада відмовила в продовженні шести ліцензій п'яти радіокомпаній, які давали право мовити на 37 частотах, і вирішила звертатися до суду про анулювання ще 29 ліцензій дванадцяти радіокомпаній, які дають право на мовлення на 165 частотах. У тому числі йшлося про звернення до суду щодо анулювання ліцензії радіо «П’ятниця» (ДП «Новий обрій») на мовлення на 53 частотах. Через кілька днів після відмови Нацради у продовженні ліцензій мовлення радіостанцій УМХ було припинено на 37 частотах.

Регулятор відмовив у продовженні ліцензій на підставі недотримання ліцензіатами вимог статті 12 закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо прозорості власності. А рішення звертатися до суду про анулювання ліцензій Нацрада ухвалила за результатами позапланових перевірок, проведених за заявою ГО «Детектор медіа» щодо того, чи вчасно були подані заяви про переоформлення ліцензій і документи або їх завірені копії, які підтверджують зміну кінцевого бенефіціарного власника цих компаній. Річ у тім, що у квітні 2017 року радіостанції УМХ вказали нового кінцевого бенефіціарного власника — громадянина України Дмитра Крікберга, який у минулому працював у структурах оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка, у 2013 році публічно оголошеного власником УМХ. При цьому радіогрупа УМХ раніше називала своїм кінцевим бенефіціаром громадянина Белізу Метью Адріана Бредлі, а в деяких радіостанцій — віце-президента радіогрупи УМХ Валентина Мору.

Радіо «П’ятниця» стартувало в ефірі в січні 2015 року на базі мережі ДП «Новий обрій» замість переформатованого Super Radio. Super Radio з'явилося у 2011 році, після того як нікому невідома раніше компанія ДП «Новий обрій» отримала безпрецедентну кількість частот — 55 — на конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Кіпрські власники «Нового обрію», за даними «Детектор медіа», могли були пов'язані з Валерієм Хорошковським. Однак компанія Валерія Хорошковського заперечувала його причетність до «Нового обрію» (Super Radio). На початку 2014 року Super Radio увійшло до складу UMH Group Сергія Курченка, а через рік переформатувалося на «Радио Пятница».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6982
Читайте також
14.12.2017 13:03
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 707
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 900
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду