Одна з радіомереж Курченка змінила власників

Одна з радіомереж Курченка змінила власників

17 Червня 2016
2506
17 Червня 2016
19:44

Одна з радіомереж Курченка змінила власників

2506
ТОВ «Фірма “Волинь”», що володіє ліцензіями на мовлення з позивним «Радіо Next» і входить до складу радіогрупи УМХ Сергія Курченка, змінило власників.
Одна з радіомереж Курченка змінила власників
Одна з радіомереж Курченка змінила власників

Компанія звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із заявою про відповідне переоформлення своїх ліцензій на мовлення в Миколаєві, Кривому Розі та Черкасах, а також переоформлення та продовження ліцензії на мовлення у Вінниці, Дніпрі, Павлограді, Кам’янському (екс-Дніпродзержинськ) та Маріуполі. 16 червня Нацрада мала розглянути ці заяви, але зняла їх з розгляду на прохання відповідального секретаря Нацради Катерини Котенко, яка сказала, що не встигла розібратися в питанні.

ТОВ «Фірма “Волинь”» володіє ліцензіями на мовлення з позивним «Радіо Next». Але, за даними порталу proradio.org.ua, мовить з позивними «"Радіо Next FM" представляє програми "NRJ Україна"», «"Радіо Next FM" представляє програми радіо "Ретро FM"». Тобто фактично на частотах компанії мовлять інші станції радіогрупи УМХ – NRJ і «Ретро ФМ». Радіо Next також відсутнє в переліку станцій на сайті радіогрупи УМХ.

Власником 100% ТОВ «Фірма “Волинь”» (статутний фонд – 100 тис. грн.) замість ТОВ «Телерадіокомпанія “Пілот-Україна”» стало київське ТОВ «Ліберті файненс». Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Фірма “Волинь”» у єдиному державному реєстрі вказаний Валентин Мора – віце-президент радіогрупи УМХ. При цьому статутний фонд ТОВ «Ліберті файненс» становить лише 100 грн, а його власником є компанія з Гонконгу Silver Prime Inc Limited. Кінцевий бенефіціар у ТОВ «Ліберті файненс», за даними ЄДР, відсутній.

Попередній власник ТОВ «Фірма “Волинь”» – це ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”», яке теж є ліцензіатом Нацради і володіє ліцензіями на мовлення з позивними «Радіо Next» і Lounge FM. Власником ТРК «Пілот-Укрїана» є ТОВ «Прайм-бізнес групп», а кінцевим бенефіціаром – громадянин Белізу Метью Адріан Бредлі, відомий як офіційний кінцевий бенефіціар радіостанцій радіогрупи УМХ.

Нагадаємо, ще у 2013 році було публічно оголошено про продаж бізнесменом Борисом Ложкіним (нині – глава Адміністрації Президента) медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг», УМХ) Сергію Курченку, проти якого нині відкрито кримінальні провадження і який оголошений у розшук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2506
Читайте також
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 900
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду