«Купол» став обов’язковим для кабельників Києва, «Новий обрій» збільшив потужність у Києві до 3 кВт

8 Лютого 2012
13876
8 Лютого 2012
19:51

«Купол» став обов’язковим для кабельників Києва, «Новий обрій» збільшив потужність у Києві до 3 кВт

13876
«Купол» став обов’язковим для кабельників Києва, «Новий обрій» збільшив потужність у Києві до 3 кВт

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 лютого внесла зміни до пакету універсальної програмної послуги (УПП) для міста Києва.

 

До УПП внесено ТОВ «ТРК "Купол"», яке в листопаді збільшило потужність свого передавача у 500 разів - з 10 Вт до 5 кВт, перенесло передавач з вулиці Олегівської на вежу Київського телецентру (вулиця Дорогожицька, 10), унаслідок чого збільшилася територія покриття ефірним сигналом.

 

Раніше «Купол» входив до УПП в Києві з приміткою, що ретрансляція програм здійснюється в межах зони впевненого прийому (Подільський, Шевченківський, Печерський райони міста Києва).

 

Універсальна програмна послуга - це перелік програм, обов'язкових для ретрансляції в кабельних мережах, що складається з телеканалів, які мають ліцензію на наземне ефірне мовлення на території, де розташована кабельна мережа. Загалом до пакету УПП Києва нині входить 18 телеканалів.

 

Нагадаємо, що телеканал «Купол» придбала корпорація UBG, яка хоче на його частоті запустити телеканал Business (екс-UBC), 30% якого також належить їй.

 

Також на засіданні 8 лютого Нацрада переоформила ліцензію ДП «Новий обрій» («Суперрадіо»), збільшивши потужність передавача на частоті 101,1 МГц у Києві втричі - з 1 кВт до 3 кВт. За рахунок цього збільшується також територія покриття сигналом. Нагадаємо, що на цій частоті раніше мовило радіо «Мелодія».

 

Як писала «Детектор медіа», у березні 2011 року не відома медіаринку компанія «Новий обрій» перемогла в конкурсі на всі 55 частот, на які претендувала. Серед них - 12 частот, що раніше належали радіомережі «Мелодія», якій не було продовжено ліцензію. У вересні компанія розпочала тестове мовлення з позивним «Суперрадіо». Повноцінне мовлення планується розпочати навесні 2012 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13876
Читайте також
14.04.2011 18:05
Мар'яна Закусило
44 991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду