Ще одна радіокомпанія Курченка змінила власників

Ще одна радіокомпанія Курченка змінила власників

11 Липня 2016
2738
11 Липня 2016
17:39

Ще одна радіокомпанія Курченка змінила власників

2738
Житомирська ТРК «Форум», що є складовою мережі «Авторадіо» радіогрупи УМХ Сергія Курченка, змінила власників.
Ще одна радіокомпанія Курченка змінила власників
Ще одна радіокомпанія Курченка змінила власників

Із заявою про внесення змін до двох своїх ліцензій на мовлення в Житомирі компанія звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зазначимо, що у вересні завершується строк дії однієї з цих ліцензій.

Власником ТРК «Форум» замість ДП «ТРО “Довіра”» (юридична особа мережі «Авторадіо») стало київське ТОВ «Ліберті файненс», яке, у свою чергу, належить компанії з Гонконгу Silver Prime Inc Limited. Кінцевим бенефіціарним власником радіокомпанії себе називає Валентин Мора – віце-президент радіогрупи УМХ.

Аналогічні зміни в структурі власності відбулися раніше ще у двох компаніях групи УМХ, у яких завершується строк дії ліцензій – у ТОВ «Фірма “Волинь”», що володіє ліцензіями на мовлення з позивним «Радіо Next», і ПП «ТРК “ТТ”», що володіє ліцензією на мовлення з позивним «Авторадіо» в місті Нікополі Дніпропетровської області.

23 червня Нацрада залишила заяви цих двох компаній про продовження ліцензій без розгляду і відклала питання переоформлення їхніх ліцензій, оскільки витребувала в ліцензіатів додаткові документи на підтвердження таких змін структури власності, а саме: копії правочинів про набуття прав володіння та витяг з реєстру компаній Гонконга, який підтверджує володіння громадянином України Валентином Морою корпоративних прав компанії Silver Prime Inc Limited.

Враховуючи те своє рішення, Нацрада вирішила перенести розгляд заяв ТРК «Форум» про переоформлення ліцензій до отримання документів від ТОВ «Фірма “Волинь”» і ПП «ТРК “ТТ”».

Раніше голова Нацради Юрій Артеменко висловив припущення, що змінюючи структуру власності своїх медіа, «Курченко хоче уникнути арешту активів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2738
Читайте також
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду