Super Radio стає «Радио Пятница»

Super Radio стає «Радио Пятница»

29 Січня 2015
19399
29 Січня 2015
12:22

Super Radio стає «Радио Пятница»

19399
Super Radio стає «Радио Пятница»
Super Radio стає «Радио Пятница»

Всеукраїнська радіомережа Super Radio (ДП «Новий обрій) змінює позивний на «Радио Пятница». Відповідні зміни до ліцензії радіокомпанії внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 січня. ДП «Новий обрій» є найбільшою комерційною радіомережею України (55 частот) і входить до складу радіогрупи УМХ олігарха Сергія Курченка, який оголошений у розшук.

 

Super Radio було радіомережею, яка працювала на прогресивну молодь віком до 30 років, це була розважальна радіостанція, розповів Нацраді продюсер «Радио Пятница» Антон Птушкін. «Але ви знаєте, яка зараз ситуація в Україні. Тому ми вирішили, що значно ефективніше буде зробити радіо для середнього класу, трохи підняти вік і зробити радіостанцію для працівників - людей, які багато сумлінно працюють. Чому "Пятница"? Бо це найпопулярніший день для тих, хто працює», - пояснив він причини змін.

 

«Радио Пятница» орієнтується на аудиторію віком 30-50 років, людей середнього класу. В ефірі плануються корисні поради, програми за участі лікаря, туристичні програми про відпочинок в Україні тощо.

 

Щодо музичного наповнення: на відміну від Super Radio, яке позиціонувалося як європейська станція та робило акцент на англомовній музиці, «Радио Пятница» планується радіостанцією з більшою кількістю української музики. «"Радио Пятница" буде ротувати більше україномовної та української музики, аніж Super Radio. Ми можемо виконувати норму про більше 50 % української музики. У нас буде багато українських виконавців, наприклад, Дзідзьо, Анастасія Приходько, "Тартак", навіть "Віагра" буде», - розповів пан Птушкін.

 

Однак усі зміни програмного наповнення будуть відбуватися в межах жанрового розподілу і програмної концепції, які прописані в чинній ліцензії. Тобто переоформлювати програмну концепцію радіомережа не буде.

 

На запитання члена Нацради Олега Черниша, чи пов'язане українське «Радио Пятница» з російським, представник радіогрупи УМХ зауважив, що в Росії немає «Радио Пятница» (хоча є телеканал з такою назвою). «Це виключно український проект, розроблений нашим радіохолдингом», - запевнив він.

 

Нагадаємо, що 17 вересня 2014 року Нацрада оголосила попередження Super Radio за недотримання програмної концепції та невиконання квоти української музики (6,5% замість визначених законом 50%).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19399
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тетяна
3178 дн. тому
Поверніть Супер радіо!!!!!Мало галімого шансону??тому зробили радіо пятницю??Відстій повний,пісні кацапські,да здаствуєт союз!???Ви серйозно,ми молодіж і хочему слухати україньстке і європейське,але ніяк не кацапський шансон!радіо піятніцу геть!!!!((((((
kos
3229 дн. тому
Куда дели супер радио?!
юлия
3292 дн. тому
Нас возвращают в 90-е с такой отстойной музыкой! Верните Супер-радио!
абу
3318 дн. тому
пятница отстой
Віктор Ох
3351 дн. тому
Прибрати «супер-радіо» з більш-менш фірмовою музикою і в період, коли йде війна з росією, запустити «радіо пятніца» - це справжня диверсія. Крутять там виключно кацапську низькопробну попсу і бидлошлягер. Одумайтесь! Невже все в Києіві окупувала-купила путлєровська п’ята колона.
Олена
3353 дн. тому
Які українські виконавці !Подивіться плейлист на сьогодні ,наприклад !Безперервна полова москальського несмаку !Яка гидота тепер це рідіо піятніца ,слів нема !
шило на мыло
3375 дн. тому
Короче, будет очередной гнилой проект, который просуществует не больше чем супер радио или радио 5.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду