Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next

Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next

23 Квітня 2019
3900
23 Квітня 2019
19:14

Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next

3900
18 квітня П’ятий апеляційний адміністративний суд відмовив ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”» (радіостанції радіогрупи УМХ Lounge FM і Next) у задоволенні апеляційної скарги і залишив без змін рішення суду першої інстанції про анулювання ліцензій на мовлення цієї компанії за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next
Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next

Про рішення суду повідомила Нацрада на своєму сайті, але в єдиному реєстрі судових рішень його поки що не оприлюднено.

ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”» входило до радіогрупи «Українського медіа холдингу» (УМХ) оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. 5 жовтня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула 32 питання, пов’язані з ліцензіями радіогрупи УМХ, і вирішила відмовити в продовженні шести ліцензій п’яти радіокомпаній та звертатися до суду про анулювання загалом 30-ти ліцензій 12-ти радіокомпаній.

У тому числі Нацрада вирішила звертатися з позовом про анулювання двох ліцензій ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”» на мовлення на п’яти ФМ-частотах: 99,4 МГц у Києві (позивний – Lounge FM), 91,4 МГц в Одесі, 103,9 МГц у Львові, 100,1 МГц у Миколаєві, 99 МГц у Херсоні (за ліцензією позивний – Next, фактичний позивний – NRJ).

Причиною такого рішення Нацради стали результати перевірки, призначеної за заявою ГО «Детектор медіа», яка зафіксувала недотримання мовником вимог законодавства щодо прозорості структури власності і невчасне подання заяв про переоформлення ліцензій у зв’язку зі зміною кінцевого бенефіціарного власника, яким у квітні 2017 року став харків’янин Дмитро Крікберг, який працював у структурах Сергія Курченка.

13 грудня 2018 року Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов Нацради і вирішив анулювати ліцензії ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”». Компанія подала апеляційну скаргу до П’ятого апеляційного адміністративного суду. За повідомленням Нацради, цей суд 18 квітня відмовив у задоволенні апеляційної скарги і залишив без змін рішення суду першої інстанції. Таким чином, ліцензії анульовано.

Радіостанції Lounge FM і NRJ продовжували мовлення на спірних частотах, доки тривав судовий процес. Станом на 23 квітня мовлення Lounge FM у Києві триває.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3900
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
oleg
1823 дн. тому
у Львові далі грає радіо nrj ! Було б добре щоб на його місті було dj fm ,UA: Радіо Культура або радіо промінь
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду