Радіо «П’ятниця» очолив колишній керівник КВЦ «Парковий»

Радіо «П’ятниця» очолив колишній керівник КВЦ «Парковий»

13 Лютого 2020
3703
13 Лютого 2020
15:51

Радіо «П’ятниця» очолив колишній керівник КВЦ «Парковий»

3703
Директором радіо «П’ятниця» (ДП «Новий обрій») став Антон Озадовський. На цій посаді він замінив Максима Варламова, який є кінцевим бенефіціарним власником радіостанції.
Радіо «П’ятниця» очолив колишній керівник КВЦ «Парковий»
Радіо «П’ятниця» очолив колишній керівник КВЦ «Парковий»

За даними реєстру, директор у компанії змінився 15 січня, а 6 лютого відповідні зміни до ліцензії компанії внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Компанія також змінила адресу в Києві з вулиці Шевцова, 1 на вулицю Богдана Хмельницького, 42, кв. 42.

До квітня 2018 року Антон Озадовський був директором ТОВ «Амадеус Ко», яке володіє конгресно-виставковим центром «Парковий», який називають вертолітним майданчиком екс-президента Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура України з 2014 року розслідує справу про розтрату бюджетних коштів і зловживання владою стосовно ТОВ «Амадеус Ко». З 2017 року суди кілька разів то арештовували «Парковий» і передавали в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), то повертали в управління ТОВ «Амадеус Ко». З весни 2018 року ТОВ «Амадеус Ко» належить оточенню народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Максима Єфімова, з лютого 2019 року – його матері Любові Єфімовій.

Радіо «П’ятниця» (ДП «Новий обрій») – одна з найбільших комерційних радіомереж, що охоплює 53 міста, входила до складу «Українського медіа холдингу» оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. Навесні 2018 року кінцевими бенефіціарними власниками радіо «П’ятниця» стали Анатолій Євтухов (співвласник радіохолдингу Business Radio Group) і Максим Варламов (керівний партнер юридичної фірми «Варламов і партнери»). Також Максим Варламов став новим директором радіокомпанії замість Валентина Мори. Невдовзі замість Анатолія Євтухова кінцевим бенефіціарним власником радіостанції став Дмитро Дорофеєв (засновник юридичних компаній «Дорофеєв, Скуратовський та партнери» і «Лігал експерт солюшенс»), але він був у структурі власності недовго. З літа 2018 року Максим Варламов залишився єдиним кінцевим бенефіціаром ДП «Новий обрій».

30 жовтня 2019 року Нацрада продовжила на сім років ліцензію радіо «П’ятниця» на мовлення на 53 частотах. Регулятор продовжив ліцензію після того, як безуспішно намагався анулювати її через суд.

Нагадаємо, що восени 2017 року, Нацрада розпочала процедуру анулювання ліцензій радіо «П’ятниця» та інших радіокомпаній «Українського медіа холдингу» через недотримання вимог закону щодо прозорості власності. 7 червня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив в анулюванні ліцензії радіо «П’ятниця». Нацрада подала апеляцію, але теж програла справу: 9 жовтня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд залишив рішення першої інстанції без змін. Регулятор подав касацію, яка з 8 листопада 2019 року розглядається у Верховному Суді.

Радіо «П’ятниця» стартувало в ефірі в січні 2015 року на базі мережі ДП «Новий обрій» замість переформатованого Super Radio. Super Radio з'явилося у 2011 році, після того як нікому невідома раніше компанія ДП «Новий обрій» отримала безпрецедентну кількість частот — 55 — на конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Кіпрські власники «Нового обрію», за даними «Детектор медіа», могли були пов'язані з Валерієм Хорошковським. Однак компанія Валерія Хорошковського заперечувала його причетність до «Нового обрію» (Super Radio). На початку 2014 року Super Radio увійшло до складу UMH Group Сергія Курченка, а через рік переформатувалося на «Радио Пятница».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3703
Читайте також
14.12.2017 13:03
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду