Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня

28 Липня 2022
1002

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1002
Боротьба з російською пропагандою, енергетична безпека, опалювальний сезон та використання Starlink «Укрзалізницею».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

У блоці Суспільного показували новинні сюжети, повтор великих інтерв’ю та серію циклу «Україна. Повернення своєї історії» виробництва «1+1 продакшн». Загалом більша частина етеру складалася із повторів.

У блоці ICTV/СТБ керівник із розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Андрій Набок розповів про підготовку до використання Starlink в українських поїздах. За його словами, наразі при «Укрзалізниці» створюють робочу групу, яка тестуватиме використання супутникового інтернету. Запуск пілотного потягу планують на осінь цього року.

Про зміну курсу гривні говорили з президентом Київської школи економіки Тимофієм Миловановим. Як пояснив експерт, НБУ був змушений змінити курс. Ціни на імпортні товари неминуче зростатимуть, а обсяги їхнього імпорту скорочуватимуться, додав він.

У блоці «Інтер» з директором Центру дослідження енергетики Олександром Харченком мали розмову про те, яких втрат зазнала українська інфраструктура, зокрема об’єкти, що мають забезпечити опалювальний сезон і які цілеспрямовано знищують росіяни. Гість сказав, що цього року підготовка до опалювального сезону почалась ще влітку, тож міста мають достатньо часу, щоб максимально підготуватися до зими.

З керівником онлайн-проєкту StopFake Євгеном Федченком у блоці «Інтера» говорили про пропаганду росіян на окупованих територіях і про можливість забезпечити там людям доступ до українських джерел інформації. Адже вже загальновідомо, що перше, що робить ворог, коли йому вдається захопити українську територію, — позбавляє тамтешніх мешканців можливості дізнаватися новини з українських медіа та інших інформаційних джерел і починає активно нав'язувати свою пропаганду, переконуючи людей підкоритись обставинам. Також Федченко додав, що працювати із західними аудиторіями складно, оскільки вони є неоднорідними, й кожна з них потребує окремого продуманого підходу.

У блоці «1+1» знову обговорювали важливість ухвалення закону. Включили в етер голову Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольгу Герасим'юк. Вона висловила думку, що наразі обговорювати можливі слабкі місця цього закону не на часі, оскільки його ухвалення — одна з обов'язкових передумов для членства України в ЄС.

Про заборону проросійських партій у студії «1+1» мали розмову із нардепом з групи «Партія "За майбутнє"» Сергієм Рудиком. Він бачить проблему у тому, що нардепи від заборонених партій продовжують брати участь у голосуваннях. Рудик вважає, що до регламенту роботи Верховної Ради необхідно внести зміни. Він поскаржився на те, що законопроєкт власне про ці зміни, який зареєструвала група «Партія "За майбутнє"» ще два місяці тому, досі не поставили на порядок денний.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1002
Читайте також
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 306
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 227
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 182
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду