Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня

2 Серпня 2022
1127

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1127
Експорт українського зерна, можливі напрямки наступу росіян та знайомство з новим генеральним прокурором України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з поетом Сергієм Жаданом. Говорили про війну, культуру та український Схід. Письменник говорить, що територія Сходу знову стала фронтиром й територією боротьби за українську державність, тому знаково, що його боронить вся країна.

Далі повторили інтерв’ю Олени Ремовської з журналістом Такаші Хірано, старшою дослідницею у Zentrum Liberale Moderne Марілуїзе Бек, концерт гурту «Без обмежень» у метро та інтерв’ю фронтмена цього гурту Сергія Танчинця.

У блоці ICTV/СТБ про переміщення військ на криворізький напрямок говорили з військовим експертом Сергієм Грабським. Він сказав, що південний напрямок для обох сторін вирішальний у цій війні. Для української армії важливо відтіснити противника, а для противника розширити зону впливу. На думку експерта, для окупантів важливіше зайняти Запоріжжя, отримавши змогу перекинути війська на правий берег Дніпра.

У блоці «Інтера» з директором Українського інституту морського права і безпеки Богданом Устименком говорили про Стамбульські угоди. Експерт сказав, що виконання угод сприятиме посиленню турецького лідерства та особистого авторитету Ердогана. Також він додав, що угоди не передбачають відповідальності сторін та негативних наслідків для Росії, якщо вона атакує зернові каравани.

З експортером зерна Олександром Чумаком говорили про ймовірне банкрутство аграріїв, прогноз цьогорічного врожаю та зростання собівартості зерна. Зокрема він сказав, що до війни експортував від десяти до двадцяти тисяч тонн збіжжя, і його збитки цього року вже сягають від трьох до п’яти мільйонів доларів. Аби вивезти зерно, яке зараз зберігається в Україні, необхідні сотні суден.

У блоці «1+1» говорили з новим генеральним прокурором України Андрієм Костіним — про відставку попередниці, роботу прокуратури та боротьбу з колаборантами.

Про пошук викраденого українського зерна говорили з першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України Тарасом Висоцьким. Він сказав, що для виявлення викраденого зерна відстежуються судна, які відправляються з Криму, оскільки там немає такої кількості збіжжя. Коли виявляють велике судно з українським зерном, українське МЗС готує звернення до керівництва країни, куди воно прямує.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1127
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 221
31.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 201
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 301
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду