Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 липня

29 Липня 2022
971

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
971
День української державності, ракетний терор і трансляція художнього фільму «Захар Беркут» в рамках нацмарафону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

У блоці «1+1» показали новий випуск ток-шоу «Нічна варта». Ведучі за допомогою запрошених експертів визначали і обговорювали необхідний мінімум знань для того, щоб мати можливість вижити у критичній ситуації. До студії запросили зокрема інструкторів із самооборони Віталія Жадана й Олексія Білоуса, а також інструктора першої домедичної допомоги Дмитра Гладишевського.

Друга частина «Нічної варти» була присвячена Дню української державності. Гостем студії був історик Олександр Алфьоров. Крім цього, ведучі повідомили про те, що депутати Верховної Ради ухвалиил рішення про підвищення їхніх зарплат, але розмови про це з експертом в етері не було.

У блоці «Ради» наявну військову спроможність РФ обговорили з експертом Дмитром Снєгирьовим. За його словами, окупанти втрачають можливість просуватись вглиб України, оскільки не мають достатньо ресурсів для активного збройного протистояння. Експерт припустив, що найближчим часом Росія відповідатиме на свої військові поразки ракетним терором цивільного населення України.

У другій частині блоку «Ради» організували виїзну студію на Софіївській площі у Києві. Дослідниця Софії Київської Надія Нікітенко розповідала про символи України, важливість собору та його роль у становленні нашої державності. Експертка звернула увагу на те, що буквально через місяць після того, як у Софії відновили хреста, що впав, росіяни відійшли від Києва. Нікітенко вірить, що допоки у соборі є мозаїчне зображення Богоматері Оранти, Київ стоятиме і залишатиметься недоступним для ворога.

У блоці Суспільного ситуацію в українській економіці коментувала директорка Центру економічної стратегії Марія Репко. Наша країна має готуватися до погіршення економіки, наголосила гостя етеру. Зокрема, варто міркувати над рішеннями, які потрібні для підтримки людей, що втрачатимуть роботу в умовах, коли ціни продовжуватимуть зростати.

У блоці ICTV/СТБ про ймовірні переговори з Росією та готовність закордонних партнерів України брати в них участь говорили з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Насправді у росіян немає готовності до переговорів і припинення своєї агресії, вважає дипломат. Росія хоче воювати, а деякі міжнародні партнери воліли б перемовин, аби послабити ризики зимового сезону, пояснив Кулеба.

О 21:30 в етері нацмарафону розпочалась трансляція художнього фільму «Захар Беркут».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
971
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 223
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 303
28.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 001
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 224
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду