Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 липня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 липня

25 Липня 2022
1200
25 Липня 2022
21:45

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 липня

1200
Контрнаступ на Херсонщині, обстріл Одеського порту, провал туристичного сезону в Криму, новий кліп «Океану Ельзи».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 липня

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» починає моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Плануються щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики та гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення. 

У блоці групи каналів StarLightMedia головред «Дождя» Тіхон Дзядко в інтерв’ю Анастасії Мазур докладно розповів про закриття каналу на початку березня через закон щодо «фейків про армію», фінансування проєкту та роботу журналістів каналу в різних країнах — Грузії, Латвії, Нідерландах, Франції і Україні. 

Головний рабин України Моше Реувен Асман назвав обмеження роботи агенції репатріації євреїв  «Сохнут» в Росії «ляпасом Ізраїлю».

Ситуацію на фронті коментував воєнний експерт Євген Дикий

Голову ВЦА Лисичанська Валерія Шибіко ведучий привітав із річницею звільнення міста, маючи на увазі звільнення в 2014 році. Однак очільник нещодавно вдруге окупованого міста не одразу, схоже, зрозумів, про що йдеться — аж поки ведучі не висловили побажання, щоб до дати першого звільнення якомога швидше додалася друга. 

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук говорив про обстріли одеського порту та важливість постачання зброї задля безпеки «зернового коридору». Голова фонду «Вільна Бурятія» Алєксандра Гармажапова звернула увагу на різницю у виплатах російським родинам за загиблих: у Москві виплачують 3 млн рублів, у регіонах — 1 млн. Але в Бурятії і це великі гроші, за мільйон рублів можна, приміром, купити дві квартири в Улан-Уде.

Голова правління Visit Ukraine Антон Тараненко коментував занепад туристичної інфраструктури в Криму та можливості відновлення туристичних потоків на півострів після його деокупації. Коментарю передував цікавий і пізнавальний (це не іронія) сюжет про те, як і де можуть відпочити росіяни влітку 2022-го… 

У блоці каналу UA воєнні експерти Владислав Селезньов і Денис Попович говорили про контрнаступ на Херсонщині та важливість постачання західної зброї, а віце-прем'єр-міністерка Ірина Верещук — про повернення з окупованих територій в Україну 47 дітей, які втратили батьків. Верещук також наголосила на необхідності виїхати з окупованої території до того, як ЗСУ почнуть контрнаступ. 

Навіщо окупантам проводити на загарбаних землях «референдуми», пояснив політолог Олег Саакян. 

Професор Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Цвєтков докладно розповів про виборчу систему у США, а також як загострення протистояння демократів і республіканців може вплинути на ситуацію в Україні. 

У блоці каналу «Інтер» гуманітарну ситуацію на Херсонщині прокоментував перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський

Голова кабінету міністрів невизнаної Чеченської республіки Ічкерії у вигнанні Ахмед Закаєв розповів про Форум вільних народів Росії, що пройшов напередодні у Празі. «Після 24 лютого ми побачили світову підтримку України, і ми розуміємо, що після перемоги України Ічкерія має всі можливості звільнитися від окупації Російською Імперією», - сказав він.

Російський опозиціонер Дмітрій Гудков висунув версію причин хвилі самогубств топ-менеджерів важливих російських компаній: «Можливо, десь є збіги, але у більшості ситуацій це справді схоже на «зачищення» тих, хто знає щось важливе і через санкції міг почати працювати проти Кремля».

Були також «Історії війни» з Андрієм Данилевичем. 

У блоці каналу «1+1» капітан ВМС США у відставці Юрій Табах у великому інтерв’ю поділився враженнями від того, що він побачив в Україні за п’ять місяців війни. Найбільшим потрясінням, за словами гостя студії, для нього стало затоплення «Москви»: «І тут я вами пишаюсь, позаяк НАТО розробляло цілі схеми для захисту від цього корабля, а українці знищили його за одну операцію». 

Колега ведучих Наталя Мосейчук розповіла про заплановану на 2 жовтня церемонію вручення найкращим вчителям призів «Вибір серцем», а Дмитро Шуров — Pianoбой — про спільний виступ із британською співачкою Еллі Голдінг: на саміті перших леді і джентльменів українсько-британський дует виконав «Ой, у лузі червона калина». 

Глядачі побачили також кількасекундний тизер нового кліпу «Океану Ельзи». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Теги:
Читайте також
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 202
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 160
26.07.2022 10:00
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
2 842
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 246
24.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 217
23.07.2022 10:38
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 648
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду