Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня

30 Липня 2022
1305

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1305
Тиск санкцій на Росію, обстріли українських цивільних об’єктів і теракт, який росіяни вчинили в Оленівці на Донеччині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з новинних сюжетів і повторів включень попередньої доби. Зокрема, повторили включення голови Українського інституту національної пам'яті Антона Дробовича, радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, доктора філософських наук Вахтанга Кабуладзе. Двічі повторювали інтерв'ю з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, а також з лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком.

У блоці «Інтера» керівний партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній коментував питання, пов'язані із тиском санкцій на РФ та зі зниженням постачання російських енергоносіїв. Щойно країни почнуть відмовлятися від енергоносіїв з Росії — поступово почне зникати потреба в їхніх банках, пояснив експерт. Проте ще сильніше по російській економіці вдарить визнання РФ країною-терористом. Якщо Захід зважиться на це рішення, нищівного удару зазнає весь російський бізнес, зокрема й той, що поки не потрапив під санкції.

Про ймовірний наступ на Харків та наслідки ударів по області говорили з головою військової адміністрації регіону Олегом Синєгубовим. Українські військові тримають свої позиції та ведуть активні бойові дії, відтискаючи ворога, поінформував Синєгубов. Також він запевнив, що область готова до будь-яких дій з боку російської армії.

У блок «1+1» запросили керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Шаповалова обговорити черговий злочин, який вчинили росіяни, — вбивство українських військовополонених в Оленівці на Донеччині. За словами експерта, росіяни намагаються активно просувати пропагандистські наративи щодо цієї трагічної події, проте у цивілізованому світі їм ніхто не вірить.

Про визнання Росії країною-терористом у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона заявила, що її фракція перебуває в опозиції, але співпрацює з президентом Зеленським. Також Тимошенко вважає, що на засідання Верховної Ради необхідно повернути журналістів, відкривши для них ложу преси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1305
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 228
28.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 002
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду