Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада

24 Листопада 2022
924
24 Листопада 2022
00:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада

924
Вирок у справі про збиття рейсу МН17, гуманітарна ситуація в Маріуполі, наслідки атак на українську енергетику, мілітаризація російських дитсадків.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада

У слоті «1+1» генерал-майор СБУ Віктор Ягун коментував вирок нідерландського суду у справі про збиття рейсу МН17, зокрема визнання винним російського терориста Ігоря Гіркіна.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко говорив про вкрай складну гуманітарну ситуацію в місті. На запитання ведучих про долю «Азовсталі» Андрющенко відповів, що про це слід запитувати власника цього зруйнованого металургійного комбінату, тобто у Ріната Ахметова.  

Ексзаступник начальника Генштабу української армії Ігор Романенко коментував перспективи виробництва в Росії іранських дронів і способи боротьби з ними. Також він говорив про ворожі обстріли Запорізької атомної електростанції.

Письменника й політтехнолога Михайла Шейтельмана ведучі попросили прокоментувати мілітаризацію виховання у дитсадках у Бєлгородській області. Зокрема, малюкам пропонують розфарбувати міну-пелюстку, їм розповідають, що війна — це нормально. Шейтельман згадав резонансне висловлювання російської провладної акторки Ольги Будіної, що воювати сьогодні слід учити з дитинства, і сказав, що розпад Росії супроводжуватиметься громадянською війною, тож воювати росіянам доведеться.

Воєнний аналітик Михайло Притула коментував імовірність провокації на білоруській АЕС «Островець», про яку напередодні попереджало Головне управління розвідки Міноборони України.

Шеф-редактор ньюзруму російського видання The Insider Тимур Олевський розповідав, як у російському війську розправляються із мобілізованими, які  відмовляються воювати в Україні.

У слоті каналу «Інтер» в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» блогерка і видавчиня Ніка Білоцерківська, яка живе у Франції і є одною з перших звинувачених у Росії за статтею «про фейки щодо російської армії», розповіла про власне сприйняття війни в Україні, вплив пропаганди на пересічних росіян, історію із втечею за кордон Ксенії Собчак тощо.

Голова комітету Верховної Ради України з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрій Герус коментував наслідки ворожих ракетних атак на українську енергетичну інфраструктуру, труднощі з відновленням пошкоджених мереж, ситуацію з відключеннями електроенергії.

Російському опозиціонеру, політемігранту і лідеру міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрію Сидельникову ведучі запропонували зокрема відреагувати на участь Путіна онлайн у відкритті птахофабрики в Тюменському краї. Сидельников сказав, що для відкриття птахофабрики у Путіна час знайшовся на відміну від саміту «Великої двадцятки» чи радше вже «Групи дев’ятнадцяти» на Балі. Також Сидельников сказав, що йому, попри те, що він давно живе у Великій Британії, в Росії прийшла повістка. Ведучі своєю чергою нагадали, що «часткова» мобілізація в Росії почалася рівно два місяці тому.

Російський музикант, лідер гурту «Ногу свело!» Максим Покровський розповідав зокрема про свою нову антивоєнну пісню «Гімн приречених» і кліп, створений у співавторстві з автором «Масяні» Олегом Куваєвим. В етері показали також документальну стрічку від «Настоящего времени» про волонтерів, які працюють на автовокзалі в Ризі.

У слоті каналу іномовлення заступниця голови підкомітету Європарламенту з безпеки і оборони Раса Юкнявічене говорила про заплановане на 23 листопада голосування в Європарламенті резолюції щодо визнання Росії державою-терористом. А також про ізоляцію Росії, санкції і неприпустимість загравань Заходу з тим, хто буде після Путіна.

Депутат Сейму Латвії Айнарс Латковскіс обґрунтував, чому через чотири роки в школах Латвії як друга іноземна мова вивчатиметься не російська, а одна з мов Євросоюзу.

Експерт із питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце говорив про способи захистити українське небо.

Голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський коментував вплив санкцій на економіку Росії і перспективи для України скористатися російськими грішми, замороженими за кордоном.

Кореспондентка каналу Ксенія Смірнова включалася зі Страсбурга, де проходить ювілейна сімдесята сесія Європарламенту.

Була також авторська рубрика шеф-редактора каналу іномовлення Олексія Мацуки про обстріли енергетичної інфраструктури України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
924
Теги:
Читайте також
30.11.2022 19:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 322
30.11.2022 00:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
674
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
912
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
631
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
964
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду