Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 листопада

21 Листопада 2022
911
21 Листопада 2022
21:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
911
Візит Ріші Сунака до Києва, посилення впливу Пригожина в Росії та наративи російських лібералів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1», «Інтер».

У блоці каналу іномовлення з російським журналістом Ренатом Давлетгільдєєвим говорили про посилення впливу Євгена Пригожина та реакцію на це російських політичних еліт. Російський експерт сказав, що Пригожин — пішак Путіна і не буде нічого робити самостійно. Ба більше, журналіст переконаний, що в Росії в принципі немає жодної самостійної фігури, крім Путіна. Розмова з Давлетгільдєєвим тривала 15 хвилин. Нагадаємо, що одне із досліджень Оксани Мороз («Як не стати овочем») продемонструвало: для ліберальних росіян характерним є наратив про одноосібну відповідальність Путіна за агресію проти України та воєнні злочини російської армії.

Правозахисник Дмитро Осєчкін у гостьовій студії каналу іномовлення сказав, що Путін чинить геноцид двох народів — українців та росіян, а мобілізованих назвав заручниками ситуації, які перебувають у руках терористів. Це також приклад поширення наративу, що винуватцем війни є лише Путін та його оточення, і навіть люди, які беруть до рук зброю і вбивають українців в Україні, ні в чому не винні. «Детектор медіа» нещодавно писав про подібну риторику щодо мобілізованих у матеріалах російського ліберального телеканалу «Дождь».

Про здоров’я Путіна і зміну влади в Росії у блоці «1+1» говорили з політтехнологом Тарасом Загороднім. Він сказав, що розповіді про хвороби і смерть — перевірена іграшка диктаторів, аби виявити нелояльних. Також гість спрогнозував, що з великою ймовірністю Путін не помре своєю смертю.

Про візит нового прем'єр-міністра Великобританії Ріші Сунака протягом дня у марафоні «FreeДом» розповідали у форматі новинних сюжетів.

Ситуацію на війні та забезпечення української армії зброєю обговорили з головою зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Миколою Маломужем. Зауважимо, що він регулярно долучається до етеру марафону «FreeДом». Починаючи з першого липня його запрошували до гостьових студій у різних блоках 43 рази.

Також протягом доби про ситуацію на фронті та ймовірний перебіг бойових дій говорили з українськими воєнними експертами Іваном Ступаком, Іваном Якубцем та Валерієм Рябих.

Про підготовку Європи до зими та газовий шантаж говорили з російським соціологом Ігорем Ейдманом, який живе у Німеччині. Він розповів, що до зими Німеччина готова та не піддається на газовий шантаж Росії. Крім того, за його словами, німці свідомо почали заощаджувати енергоносії, бо не хочуть піддаватись шантажу. Також він розповів, що російськомовні жителі Німеччини сміються з російської пропаганди, яка намагається довести світу, що всі загинуть без російського газу, а Європа мерзне.

З журналісткою російського «Эхо Москвы» у Вашингтоні Каріною Орловою у блоці «Інтера» говорили про Джо Байдена, зокрема про його намагання зміцнити співпрацю з європейськими партнерами. Проте журналістка зіронізувала, що ніхто не зробив більше для посилення стосунків між США та Європою, ніж Путін.

Загалом у «FreeДомі» цього дня було 31 гостьове включення. У семи з них говорили з росіянами; на них припадає одна п’ята етеру марафону іномовлення. Підсумки моніторингу марафону іномовлення за жовтень читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
911
Теги:
Читайте також
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
631
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
964
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 375
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
878
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду